Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Koriander och eterisk korianderolja har en lång traditionell användning inom ayurveda, Traditionell kinesisk medicin och inte minst aromaterapi. Örten används traditionellt för allt från att främja matsmältningen, lindra smärta till att lösa upp nervösa spänningar.

 Egenskaper av eterisk korianderolja

Traditionell användning av koriander

Inom aromaterapi är eterisk korianderolja känd som stärkande och vitaliserande och används för att stödja nervsystemet, immunsystemet och matsmältningen. Inom ayurveda strör man pulveriserade korianderfrön på sår för att förhindra infektion och för dess svamp- och bakteriehämmande egenskaper. Inom Traditionell kinesisk medicin och indisk folkmedicin används både frön och blad av koriander vid matsmältningsbesvär (illamående, gaser, förstoppning och mask). Örten har en lång traditionell användning som ett kramplösande medel på mage, tarmar och gallvägar, samt för att främja matsmältningen. Korianderfrö kan tuggas mot dålig andedräkt och för att lugna magen vid behov. Örten är vatten- och svettdrivande och har därför traditionellt använts som febermedel. Redan på 1800-talet användes koriander vid muskelsmärtor, ledsmärtor, reumatisk värk, nervsmärtor, fibromyalgi m.m. Det är även en ört som tidigt tillskrevs förmågan att skärpa den mentala förmågan och stärka överansträngda nerver.

Användning eterisk koranderolja inom aromaterapi

 • För att värma muskler och leder: Blanda 3 droppar koriander, 3 droppar svartpeppar och 4 droppar ingefära med 20 ml basolja (t.ex mandelolja). Massera in blandningen 2 gånger per dag på utsatta områden.
 • För att stödja immunsystemet: Blanda 2 droppar koriander, 3 droppar citronolja i ett bad. Blanda samma oljor tillsammans med 10 ml basolja och massera in bröstkorgen.
 • Vid utmattning: Blanda 2 droppar koriander, 1 droppe neroli och 2 droppar lavendel i badet. Blanda samma oljor med 10 ml basolja och smörj in på kroppen efter badet. Man kan även använda sig av en aromalampa för att sprida doften i hemmet.

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Källor och Referenser:

Vår örtabok, Rabén prisma, ISBN 91-518-2782-4

Kropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

Shenet om eterisk korianderolja: http://www.shenet.se/ravaror/eokoriander.html

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Anna Jansson

  Jag älskar koriander som krydda, men jag har aldrig provat den eteriska oljan, men blev ju nyfiken på den nu.

  Svara
 2. Emma B

  Det är så intressant med eteriska oljor, örter m.m. som har sådana otroligt läkande egenskaper! 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close