Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Egenskaper av eterisk myrraolja

av | nov 17, 2014 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Meditation | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Eterisk myrraolja har en lång traditionell användning som sårläkande medel. Inom aromaterapi används myrra för att lindra bronkit, rethosta och för att lugna vid ångest, oro och upprördhet. Det är den perfekta oljan för avslappning och meditation.

Egenskaper av eterisk myrraolja

Traditionell användning av myrra

Myrra är en taggig växt som trivs bäst i det torra klimatet i Somalia och Mellanöstern. Växten har en pappersliknade bark och en röd kåda som tränger fram när barken spricker eller skärs upp. Ordet “Myrra” kommer från arabiskan och betyder bitter. Denna oljan har använts flitigt genom tiderna av det hebreiska folket för att massera och tvätta heliga kärl i tempel av den judiska gemenskapen. Örten var även en av de tre gåvor som erbjöds av de vise männen till Jesus. Myrra ansågs värdefull och helig, och var en av de främsta oljorna som användes som ett förskönande medel för kvinnor.

Den traditionella användningen av myrra är för att desinficera och läka djupa skärsår, eksem, tandröta, sprucken och skadad hud så lång tid tillbaka som hippokrates tid 469- 399 f.Kr (den västerländska läkekonstens fader). Inom aromaterapi används eterisk myrraolja för att lindra bronkit, rethosta, och för att lugna vid ångest och upprördhet. Det är en olja som genom tiderna använts till för att lugna sinnet och är därför den perfekta meditationsoljan, eller när man vill sprida en rogivande känsla i hemmet.

Användning av eterisk myrraolja inom aromatearpi:

 • Vid skadad hud: Blanda 6 droppar myrraolja och 4 droppar tea tree olja i 20 ml basolja (vegetabilisk olja som t.ex. mandelolja). Applicera på utsatta områden 2-3 gånger per dag.
 • Vid bakterieinfektioner i munnen: Blanda 2 droppar eterisk myrraolja i ett glas vatten, skölj munnen och spotta ut.
 • Vid brösthosta: Blanda 3 droppar myrraolja, 3 droppar tea tree olja och 4 droppar cederträolja i 20 ml basolja. Använd för att massera in bröstkorgen vid behov.
 • Vid stress: Blanda 2 droppar myrraolja och 3 droppar geraniumolja i badet eller sprid i hemmet med hjälp av en aromalampa.
 • Vid meditation eller för en rogivande känsla i hemmet: Tillsätt ett par droppar myrraolja i en aromalampa och låt doften sprida sig i rummet.

 

Återförsäljare av myrraolja och andra eteriska oljor hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Vår örtabok, Rabén prisma  ,ISBN 91-518-2782-4

(2) Kropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

(3) Shenet om myrra: http://www.shenet.se/ravaror/eomyrra.html

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. K.B

  Så intressant med alla dessa eterisk oljor. Tänk så mycket vi påverkas av dofter och det vi smörjer in på vår hud.

  Svara
 2. Anna-Lena

  Myrra har en sådan historia bakom sig och vilka otroliga egenskaper, verkligen underbar.

  Svara
 3. Martina Jonsson

  Intressant! 🙂 Det skulle vara så bra om det fanns en lista med alla eteriska oljor och dess funktion på Passion för hälsa 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det är antecknat Martina 🙂 Jag har skrivit upp det på listan “att göra”. Tack för feedback!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close