Egenskaperna av det effektiva enzymtillskottet Bromelain

by Mikaela Bjerring on 2 juli, 2014 · 0 comments

in Allergier - Astma, Blogg, Hjärt- och kärlhälsa, Kosttillskott, Mage - Tarm

Bromelain utvinns från Ananas och är en mycket effektiv form av proteolytisk enzym. Det har gjorts över 200 studier på bromelain och hur det kan stödja kroppen vid ledvärk, inflammationer, idrottsskador, dålig matsmältning, hjärt- och kärl, magsår m.m.

Bromelain utvinns från ananas

Bromelain för hjärt- och kärlhälsan

Gemensamt för alla proteolytiska enzymer, är att de bryter ner proteiner och har förmågan att städa upp plack och avfallsprodukter som ansamlats i kärlen. Detta bidrar till att minska risken för inflammation och förbättrar hjärt- kärlhälsan markant.

Bromelain för mage och tarm

Bromelain bidrar till bättre fungerande matsmältning och därmed minskad risk för mag- och tarmsjukdomar och dålig tarmflora. Det är mest använt som matsmältningsenzym för att hjälpa till att bryta ned fet eller proteinrik mat. Matsmältningsenzymer utsöndras i kroppen för att bryta med födoämnen till mindre beståndsdelar så att de kan absorberas bättre. Ibland fungerar dock inte detta system som det ska och för stora partiklar passerar in i tjocktarmen där bakterier då kan orsaka en känsla av uppsvälldhet och ibland diarré. Då kan det vara värt att ta bromelain som kosttillskott.

Bromelain vid ledvärk och inflammation

Ett stort antal studier visar att bromelain och andra proteolytiska enzymer fungerar som modulatorer vid inflammation och att de således kan hämma och förebygga ett antal inflammatoriska tillstånd, inkluderat multipel skleros, pleurit, åderförkalkning, artros, ulcerös kolit, reumatoid artrit och allergisk astma m.m.

Nyare studier visar att bromelain kan ha en positiv effekt på idrottsskador. Det tros vara relaterat till att bromelain hindrar de prostaglandiner som bidrar till inflammation och ledvärk. Bromelain sägs därav ha en viss anti-inflammatorisk verkan.
Bromelain från helhetshälsa
Bromelainverkar också fungera bra i kombination med curcumin Så många gånger rekommenderar att man tar dessa två produkter tillsammans vid bland annat problem/smärta i lederna.

Andra användningsområden av bromelain

Bromelain kan också minska nästäppa eftersom det minskar den förträning som uppstår i näsans slemhinnor. Samma gäller förträningen som uppstår i gallgångarna vid allergiska reaktioner och/eller vid astmatiska reaktioner. Tillskott av bromelain har även visat sig effektivt vid åderbråck och vis smärtsamma menstruationer och akut sinusit.

Jag rekommenderar helhetshälsas rena tillskott av Bromelain

Relaterade inlägg:

Spara

Spara

Spara

Spara

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: