Den omtalade aleppotvålen från Syrien

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 1 juli, 2014 · 4 comments

in Ansiktsvård, Ekologiskt, Huden, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Aleppotvål görs av olivolja och lagerbärsolja. Det är en unik produkt och ett vackert hantverk som tillverkas i Syrien. Den handgjorda tvålen ger huden fukt från de välgörande oljorna och passar extra bra för torr och känslig hud, samt för den som lider av eksem, klåda och andra hudproblem.

Den omtalade aleppotvålen från syrien

Aleppotvålen även kallad lagertvål har sitt ursprung i Aleppo i Syrien, där den tillverkats i flera 1000 år. På 1100-talet upptäcktes tvålen i Europa och man började importera den hit. Tvålarna som görs förhand innehåller olivoljans mildhet, lagerbärsoljans välgörande egenskaper och lagras i 6-9 månader innan de är redo att användas.

Aleppotvålens mjukgörande och vårdande ingredienser gör att den fungerar lika bra för kroppen som för ansiktet, och kan även användas som ett mildare schampo. Tvålarna innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen, parfymer, syntetiska tillsatser, animaliska fetter och är självklart inte testade på djur. Från lagerbärsoljan får Aleppotvålen sin underbara doft och vackra gröna färg som blir synlig när man delar den. Tvålen passar för alla hudtyper, men lämpar sig extra bra för torr och känslig hud, och för personer som lider av eksem och akne. Inte minst är den fantastisk som babytvål för de allra yngsta familjemedlemmarna.

Återförsäljare av aleppotvål hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Nicole juli 2, 2014 kl. 09:46

Aleppotvål och svarttvål är mina favoriter. Använder dem både till kropp och ansikte. Jag visste dock inte att man kunde använda Aleppotvål som schampo, men ska prova 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 3, 2014 kl. 08:15

Lika härlig som schampo som för kroppen. 🙂

Svara

3 Sanna juli 2, 2014 kl. 14:34

Gillar verkligen aleppotvål och roligt att du la till en video så man ser hur tvålen tillverkas!

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 3, 2014 kl. 08:18

Var tyvärr tvungen att ta bort videon igen, eftersom den inte fungerade korrekt.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: