Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Inom aromaterapi finns det en mängd olika sätt för att lindra symtom vid förkylning och influensa. Här följer några tips för hur du snabbt kan må bättre genom att använda dig av eteriska oljor.

Eteriska oljor att använda vid förkylning

Stärkande bad med eteriska oljor

Ett stärkande bad som kan lindra symtom vid förkylning kan du göra genom att tillsätta 2 droppar bergamott, 2 droppar tea tree, 2 droppar rosmarin och 2 msk kokosolja i ett varmt bad. Blanda sedan samma mängd droppar i 10 ml basolja som t.ex kokosolja eller mandelolja. Massera in blandningen på bröstkorgen efter badet och sätt på dig något varmt.

Vid halsont

Ta 1 dl vatten och tillsätt 2 droppar eterisk olja av kryddnejlika. Gurgla sedan med lösningen och spotta ut. Kryddnejlika är bakteriedödande, antiseptiskt och ett smärtstillande medel som är mycket användbart vid infektioner.

Hosta

Ta 10 ml basolja som t.ex mandelolja eller kokosolja och tillsätt 4 droppar eukalyptus. Smörj in bröstkorgen och övre delen av ryggen och sätt sedan på dig en varm tröja. Upprepa insmörjningen flera gånger under dagen tills hostan är borta.

För att underlätta andningen

För att öppna luftvägarna är ånginhalering ett mycket effektivt sätt. Häll hett vatten i en stor skål och tillsätt 1 droppe bergamott, 1 droppe tea tree och 1 droppe rosmarin. Ta en handduk över huvudet och luta dig ner mot ångorna och andas in med långsamma och djupa andetag.

 

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

 

Relaterade inlägg:

4 Kommentarer

  1. Tina

    Eteriska oljor är fantastiska!

    Svara
  2. Carolina

    Underbart! Tack för tipsen 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close