Eteriska oljor att använda vid förkylning

by Mikaela Bjerring on 6 oktober, 2014 · 2 comments

in Aromaterapi, Blogg, Huskurer - Husmorstips, Immunsystemet, Kroppsvård

Inom aromaterapi finns det en mängd olika sätt att lindra symtom vid förkylning och influensa. Här följer några tips om hur du snabbt kan må bättre genom att använda dig av eteriska oljor.

Eteriska oljor vid forkylning

Stärkande bad

Ett stärkande bad som lindrar symtom vid förkylning kan du göra genom att tillsätta 2 droppar bergamot, 2 droppar tea tree, 2 droppar rosmarin och 2 msk kokosolja i ett varmt bad. Blanda sedan samma eterisk droppar i 10 ml basolja som t.ex kokosolja eller mandelolja. Massera in blandningen på bröstkorgen efter badet och sätt på dig något varmt.

Halsont

Ta en 1 dl vatten och tillsätt 2 droppar eterisk olja av kryddnejlika. Gurgla sedan med lösningen och spotta ut. Kryddnejlika är bakteriedödande, antiseptiskt och ett smärtstillande medel som är mycket användbart vid infektioner.

Hosta

Ta 10 ml basolja som t.ex mandelolja eller kokosolja) och tillsätt 4 droppar eukalyptus. Smörj in bröstkorgen och övre delen av ryggen och sätt sedan på dig en varm tröja. Upprepa insmörjningen flera gånger under dagen tills hostan är borta.

För att underlätta andningen

För att öppna luftvägrarna är ånginhalering ett mycket effektivt sätt. Häll hett vatten i en stor skål och tillsätt 1 droppe bergamot, 1 droppe tea tree och 1 droppe rosmarin. Ta en handduk över huvudet och luta dig ner mot ångorna och andas in med långsamma och djupa andetag.

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du  här

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARKropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Harding, 2002. ISBN: 1-40544-798-2


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tina oktober 15, 2014 kl. 21:03

Super bra tips! 🙂 Ska inhandla oljorna och finnas i beredskap 🙂

Svara

2 Carolina oktober 15, 2014 kl. 21:06

Underbart! Tack för tipsen 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: