– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Kokossmör är otroligt gott och nyttigt. Det kan användas i både matlagning och bakning eller ätas som den är. Dessutom är det busenkelt att göra. Allt du behöver är kokosflingor och en matberedare.
Detta behöver du:
- Kokosflingor
- Matberedare
Så här gör du:
- Häll önskad mängd kokosflingor i en matberedare.
- Mixa flingorna tills du fått ett krämigt smör. Du får räkna med 10-15 minuter tills du fått rätt konsistens.
- Stanna upp emellanåt och skrapa ner flingorna som fastnar på kanten.
- Förvara kokossmöret i rumstemperatur om du vill ha det krämigt, eller i kylskåp om du vill ha det hårt.
Använd kokossmöret för att bre på brödet, tillsätt en klick i din smoothie, toppa din gröt eller ät som den är. Du kan även använda det i bakning och matlagning.
Relaterade inlägg:
- Hälsosamma fördelar med MCT-olja
- Ekologisk kokoschoklad från Renée Voltaire
- Så gör du kokosyoghurt
- Jordgubbsglass gjord på kokosmjölk
Så enkelt att göra! Det ska jag verkligen prova att göra själv 🙂 Så bara vanliga kokosflingor och inget annat?
Ja, det är bara kokosflingor som du använder 🙂
Kokossmör är riktigt gott 🙂 Jag brukar köpa en ekologisk variant, men jag har aldrig provat att göra det själv.
Provade att göra kokossmör som du beskrev ovan. Så gott, smakar som bounty och inte alls svårt! Tack för tipset 🙂
Roligt att du tyckte om det! Det är verkligen gott 🙂
går det att göra på ”raw kokoschips” ??
Jag har själv bara gjort det av kokosflingor, men tror säkerligen att det går lika bra att göra det av raw kokoschips.
WOW!!!
Det måste jag prova!!!!!!!
Låter ju mumsfilibabba!
Kram
Sanna