Fördelarna med att bada i ingefära

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Coolstuff.se -

by Mikaela Bjerring on 26 april, 2016 · 2 comments

in Alternativ medicin, Aromaterapi & Eteriska oljor, Ayurveda, Blogg, Förkylning, Hälsa, Huden, Immunsystemet, Inflammation, Mage - Tarm, Muskler – Skelett – Leder, Örtmedicin, Sömnen, Stress, Välgörande bad

Att det är bra för hälsan att äta ingefära har nog inte undgått många, men även att tillsätta ingefära i badvattnet kan ge fördelar för välmåendet. Bättre sömn, djup avslappning, smärtlindring för muskler och leder, en boost för immunsystemet och magen är några fördelar som kan upplevas.

Fördelarna med att bada i ingefära

Att bada i ingefära är djupt rogivande och välgörande. Du kommer att svettas i mängder, så drick mycket vatten innan och efter badet. Om du känner dig orolig, har svårt att slappna av, behöver boosta immunsystemet, har värk och smärta i leder och muskler, nästäppa, huvudvärk, migrän, träningsvärk eller mensvärk, så kan ett bad med ingefära mycket väl vara något som hjälper dig. Tappa upp ett varmt bad och tillsätt 5-10 droppar eterisk ingefäraolja. Slappna sedan av i det värmande badet i ca 20 minuter.

Användning av ingefära inom traditionell medicin

Ingefära är en av de örter som har en väldigt lång historisk användning som läkeväxt. Den används flitigt inom traditionell medicin som Ayurveda, Kinesisk medicin och Japansk kampo. Det finns inte många andra växter som har en så pass lång och bred historisk bakgrund som medicinalväxt som just ingefära.

I Japan används ingefäraolja för att göra narig hud mjuk, och som hårolja vid skallighet för att stimulera hårväxten, vid mjäll och torr hårbotten. Den tillsätts även i badvattnet som ett afrodisiakum. Andra användningsområden är för att få igång blodcirkulationen, stödja immunsystemet och som hjälp vid huvudvärk. I Kina har färsk och torkad ingefära och eterisk ingefäraolja använts medicinskt under årtusenden. Det är t.ex en flitigt använd huskur för att lugna magen och hjälpa matsmältningen, eftersom den stimulerar tarmarna och produktionen av matsmältningsenzymer. Ingefära är även känd för att effektivt minska illamående vid graviditet, åksjuka eller efter operation. Inom ayurvedisk medicin används ingefära inte minst vid bihåleinflammation, luftrörskatarr, snuva, allergi, huvudvärk, tandvärk, muskelvärk, ledvärk och mensvärk. Ingefära är definitivt en högt aktad ört, användningsområdet är brett och fördelarna är många.

För dig som inte har badkar

För dig som inte har badkar kan jag rekommendera badbaljan för vuxna. En lösning som blev min egen räddning eftersom lägenheten jag bor i saknar badkar. Det är ett portabelt badkar som är bekvämt och tillräckligt stort för en vuxen och finns att köpa i flera färger. Med badbaljan medföljer en avloppsslang som är fäst i badbaljans underkant, vilket gör den lätt att tömma. Du ställer helt enkelt badbaljan i närheten av ett avlopp i badrummet. En fantastisk lösning när man inte har badkar, men ändå vill kunna njuta av renande och avslappnande bad. Badbaljan är nätt och kompakt. Den får även plats i små badrum och är lätt att flytta runt då den bara väger ca 5 kilo. Återförsäljare av badbaljan hittar du här.

Återförsäljare av eterisk ingefäraolja hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAREgenskaper av ingefäraolja http://www.shenet.se/ravaror/ingefaraolja.html

Ingefära hämmar inflammation i kroppen: Tripathi et al., Ginger extract inhibits LPS induced macrophage activation and function. BMC Complementary and Alternative Medicine 2008, 3:1

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Veronica maj 4, 2016 kl. 11:30

Älskar ingefära och bada i ingefära låter ju helt fantastiskt! Det ska jag absolut prova. Tack för ännu ett bra inlägg. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 5, 2016 kl. 11:14

Vad trevligt att du uppskattade inlägget! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: