– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Dessa kokos och sesambars är superenkla att göra och riktigt goda. Frasiga till konsistensen och fria från gluten och vitt socker. Sötningen kan anpassas till både low crab och paleo om så önskas. Perfekta till fikan eller som ett enkelt och snabbt mellanmål.

Frasiga kokos och sesambars

Ingredienser för kokos- och sesambars:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 160° C.
  2. Gör chiaäggen genom att blanda ihop 2 msk chiafrön med 6 msk vatten i en skål. Låt fröblandningen sedan stå i cirka 10 minuter så den får tid att svälla till en gelkonsistens.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål: sesamfrön, kokosflingor och vaniljpulver.
  4. Tillsätt chiaäggen, sirap och tahini till de torra ingredienserna och blanda ihop väl.
  5. Bred ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Se till att du trycker ner den ordentligt i ett jämnt lager.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills den fått en fin färg. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, så håll koll.
  7. Låt kakan svalna helt så den hinner sätta sig innan du skär upp dina kokos och sesambars i önskad storlek.

Fibersirap och kokossirap

När det kommer till val av sötning är fibersirap (low carb) och kokossirap (paleo) två bra alternativ.

Fibersirap skiljer från annan sötning genom att den innehåller en låg andel sockerarter, samtidigt som den är rik på kostfibrer. Fibersirap är därför ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna. Den är även veganvänlig och passande för diabetiker.

Kokossirap tillverkas av nektarn från kokospalmens blommor. Nektarn filtreras och värms upp till max 40 grader innan den gyllenbruna sirapen är klar att användas. Den har en riktigt god karamellaktig smak. Veganvänlig och passande för den som äter paleo.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

Du kanske även gillar detta

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

Ugnsbakad gröt med nötter och blåbär

Ugnsbakad gröt med nötter och blåbär

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Ugnsbakad gröt är en lite lyxigare variant till vanlig havregrynsgröt som tillagas i kastrull. En riktigt god helgfrukost, eller förbered den dagen innan så du har frukosten färdig till nästa morgon....

Chiaägg – en vegansk ersättning till ägg i recept

Chiaägg – en vegansk ersättning till ägg i recept

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till svensk hälsokost - För att ersätta ägg i recept är chiaägg ett bra alternativ. Det fungerar utmärkt som äggersättning i bröd, våfflor, kakor och pannkakor m.m. Så om du är vegan, vill undvika ägg av annan anledning,...

Så gör du snabb kimchi (veganskt recept)

Så gör du snabb kimchi (veganskt recept)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Det tar i regel flera dagar eller veckor för traditionell koreansk kimchi att bli klar. Men vill man ha ett alternativ som man kan äta samma dag, kan man göra en snabb kimchi. Här följer ett recept för...

8 Kommentarer

  1. Amanda

    Mums så gott! Alltid härliga tips från dig! 🙂

    Svara
  2. Cissi

    Så gott! Tack för tipset. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Trevligt att du uppskatta det. 🙂

  3. Sandra O

    Åh mums! Ska prova att göra dom. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt! Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

  4. Magda

    Provade dessa! Så goda. 🙂 Tack för receptet!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du tyckte om dom! 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Godkänn vår integritetpolicy

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

FÖLJ MIG

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...

Total
49
Share