– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa kokos och sesambars är superenkla att göra och riktigt goda. Frasiga till konsistensen och fria från vitt socker. Sötningen kan anpassas till både low crab och paleo om så önskas. Perfekta till fikan eller som ett enkelt mellanmål.



När det kommer till sötningen är fibersirap och kokossirap två bra alternativ.
Fibersirap skiljer från annan sötning genom att den innehåller en låg andel sockerarter samtidigt som den är rik på kostfibrer. Fibersirap är därför ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna. Den är även veganvänlig och passande för diabetiker.
Kokossirap tillverkas av nektarn från kokospalmens blommor. Nektarn filtreras och värms upp till max 40 grader innan den gyllenbruna sirapen är klar att användas. Den har en riktigt god karamellaktig smak, veganvänlig och passande för den som äter paleo.
Detta behöver du:
- 1 1/2 dl sesamfrön
- 1 1/2 dl riven kokos
- 3 msk fibersirap (LCHF) eller kokossirap (Paleo)
- 2 msk tahini
- 1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke och rör ihop ordentligt.
- Bred ut blandningen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten och packa ihop den ordentligt i ett jämnt lager.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter till kakan börjat få lite färg. Tiden kan variera något mellan olika ugnar så håll koll.
- Låt kakan svalan helt så den hinner sätta sig innan du skär upp den. Skär bars i önskad storlek och förvara dom i kylen.
Relaterade inlägg:
Mums så gott! Alltid härliga tips från dig! 🙂
Tack! Ja, jättegoda 🙂
Så gott! tack för tipset. 🙂
Trevligt att du uppskatta det. 🙂