– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –
Något som blivit en riktig klassiker inom hälsovärlden är brownies gjorda på svarta bönor. Och har du inte provat än, så har du definitivt missat något. För faktum är att du kommer att uppskatta dessa godsaker oavsett om du är en hälsofantast eller inte. Den här varianten är vegansk, fri från mjölkprodukter, gluten och vitt socker. En proteinrik och näringsrik smakupplevelse som kan ätas med gott samvete.



Detta behöver du:
- Ett paket svarat bönor (380 g eller 230 g i bönvikt)
- 10 kärnfria dadlar
- 1/2 dl kallpressad kokosolja
- 1/2 dl havregrädde
- 2 msk fibersirap
- 1 dl mandelmjöl
- 4 msk raw kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- En nypa havssalt
- 100 g hälsosammare variant av mörk choklad (jag använde Nicks)
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj av dom svarta bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
- Mixa bönorna och dadlarna tills du fått en riktigt jämn och slät smet (det får inte finns några bitar kvar).
- Tillsätt havregrädde, fibersirap och kokosolja till smeten och blanda om.
- Ta en ny skål och blanda ihop alla torra ingredienser: mandelmjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver, havssalt och tillsätt smeten.
- Krossa chokladen i bitar och rör ner.
- Smörj in en mindre ugnsfast form med kokosolja (cirka 20 x 26, eller liknade storlek).
- Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Låt svalna innan du skär upp i bitar. Bäst blir dom när dom får stå till sig i kylen över natten.
Älskar black bean brownies! Supergott!
Visst är det. 🙂
Dom gick åt snabbt här hemma. En riktig hit! 🙂
Så roligt att höra att dom var uppskattade. 🙂
Så spännande, måste provas. 🙂
Tycker jag du ska göra. 🙂