– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Något som blivit en riktig klassiker inom hälsovärlden är brownies gjorda på svarta bönor. Den här varianten är vegansk, fri från mjölkprodukter, gluten och vitt socker. En proteinrik och näringsrik sötsak som kan ätas med gott samvete.
Detta behöver du:
- Ett paket svarta bönor (cirka 400 g eller 240 g i bönvikt)
- 10 kärnfria dadlar
- 1/2 dl kallpressad kokosolja
- 1/2 dl havregrädde
- 2 msk fibersirap
- 1 dl mandelmjöl
- 4 msk raw kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- En nypa havssalt
- 100 g hälsosammare variant av mörk choklad (jag använde Reneé Voltaires mörka kokoschoklad)
Så här gör du:
- Börja med att sätta ugnen på 175 °C.
- Skölj av dom svarta bönorna i ett durkslag och låt dom rinna av.
- Mixa bönorna och dadlarna tills du fått en riktigt jämn och slät smet (det får inte finns några bitar kvar).
- Tillsätt havregrädde, fibersirap och kokosolja till smeten och rör om.
- Ta en ny skål och blanda ihop alla torra ingredienser: mandelmjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och havssalt. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten och rör om väl.
- Krossa chokladen i bitar och rör ner.
- Smörj in en mindre ugnsfast form med kokosolja (cirka 20 x 26 cm, eller liknade storlek är lagom till den här mängden smet.).
- Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Låt svalna innan du skär upp i bitar. Bäst blir dom när dom får stå till sig i kylen över natten.
- Om du vill kan du pudra över lite raw kakao innan servering.
Älskar black bean brownies! Supergott!
Visst är det. 🙂
Dom gick åt snabbt här hemma. En riktig hit! 🙂
Så roligt att höra att dom var uppskattade. 🙂
Så spännande, måste provas. 🙂
Tycker jag du ska göra. 🙂