Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Happy Green – 

Dessa wraps är gjorda på pumpafrömjöl och lite andra fröer. Bröden är rika på fibrer, protein och tack vare fiberhusk och xantangummi blir dom mjuka, saftiga och spänstiga i konsistensen. Riktigt goda att fylla med en fräsch sallad eller grillade grönsaker.

Glutenfria wraps med pumpafrömjöl

Detta behöver du (8 st bröd):

Så här gör du:

 1. Sätt ugnen på 225 C grader.
 2. Ta en skål och blanda ihop chiafrön, linfrön och fiberhusk med vattnet. Låt stå och svälla i ca 10 minuter till en geléliknande massa.
 3. Ta en ny skål och mät upp havssalt, xantangummi, pumpafrömjöl och bakpulver. Se till att du blandar ihop ingredienserna väl.
 4. Tillsätt kokosoljan och de torra ingredienserna till fibermassan och blanda ihop med hjälp av degkrokar.
 5. Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Du får plats med 2-3 bröd på varje plåt. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter, så gör dom så tunna som du kan. Bröden kommer att svälla något under gräddningen.
 6. Grädda i mitten av ugnen i 6-9 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, men ha dom inte inne för länge för då blir dom hårda och torra.
 7. Ta ut dom ur ugnen och lägg över dom på ett galler så dom får svalna.

Kort om pumpafrömjöl

Vid tillverkning av pumpafröolja pressas oljan ut från fröna och kvar blir en avfettad massa som man tar tillvara på för att göra pumpafrömjöl. Mjölet har alltså en låg fetthalt, men är rikt på protein, mer än 60 procent. Det finmalda mjölet har en riktigt god nötig smak. Passar utmärkt att använda vid bakning eller tillsätta i smoothies för att öka proteininnehållet.

Kort om xantangummi

Xantangummi framställs ur glukos som får genomgå en jäsningsprocess och mals därefter till ett fint pulver. Xantangummi används vid glutenfri bakning för att bröd och bakverk ska få en mer elastiskt och fastare konsistens. Det har alltså liknande egenskaper som gluten och man behöver ytterst lite.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Kerstin

  Ser ju jättegoda ut! 🙂

  Svara
 2. Ann W

  Dom ska jag testa att göra. 🙂 Tack för receptet!

  Svara
 3. Amanda

  Detta är ett recept i min smak! Tack! <3

  Svara
 4. Ingrid Agnetha Wahldén

  De ser supergoda ut, undrar om de passar en diabetiker, med tanke på xantangummit
  Vet någon näringsvärdet på dessa wraps, Hade varit super om det fungerar, svårt och hitta bra mat som inte påverkar sockermängden i blodet

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tack! 🙂
   Xantangummi har en blodsockersänkande effekt, men jag vet dock inte vilken mängd man måste få i sig för att det ska påverka blodsockret. Det är ju väldigt lite i det här receptet. Jag skulle dock ändå råda dig att fråga din läkare om det är ok eller inte.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close