– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa glutenfria och fiberrika rödbetswraps är mjuka till konsistensen och håller ihop galant när dom rullas. Fyll dom med en fräsch sallad, grillade grönsaker eller servera som ett alternativ till tortillas på tex-mex kvällen.
Detta behöver du (8 st bröd):
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk linfrön
- 4 msk chiafrön
- 3 dl rödbetsjuice
- 6 msk glutenfri mjölmix
- 6 msk bovetemjöl
- 1 tsk havssalt
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk smakneutral kokosolja
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 225° C.
- Blanda ihop fiberhusk, linfrön och chiafrön i en skål.
- Tillsätt rödbetsjuicen och rör om igen så att allt blandas väl. Låt fiberblandningen stå och svälla i cirka 10 minuter till du fått en geléliknande konsistens.
- Ta en ny skål och blanda ihop glutenfri mjölmix, bovetemjöl, bakpulver och havssalt.
- Tillsätt de torra ingredienserna och kokosoljan till fibermassan och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar.
- Dela degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter. Du får plats med 2-3 bröd på varje plåt.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i 5 till 7 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, så håll koll. Gräddas dom för länge så finns det risk att de blir torra.
- Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna på ett galler.
Så gott och vilken härlig färg! De ska definitivt provas. 🙂
Visst får dom en härligt färg. Vad roligt att du vill prova att göra dom. 🙂
Tack för alla fina tips du delar med dig av på bloggen. De är riktigt uppskattade!
Tack och varsågod! Vad glad jag blir. 🙂
Set gott och fräscht ut! Tack för tipset. 🙂
Tack och varsågod! 🙂