Mandelolja för hud, hår och naglar

- I samarbete med Bodystore.com - - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 4 juli, 2019 · 6 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Mandelolja är en klassisk hudolja och en mycket uppskattad sådan. Den är mild, halvfet, rik på E-vitamin och innehåller flera nyttiga fettsyror. Den passar alla hudtyper, men framför allt den lite torrare. Den brukar vara väldigt uppskattad vid hudinflammationer, irritationer och klåda som kan uppstå vid torr hud, samt vid eksem och psoriasis. En riktigt härlig olja för såväl huden som håret och naglarna.

Mandeloljan utvinns ur sötmandeln och har det vetenskapliga namnet Prunus amygdalus dulcis oil. Sötmandelträdet har sitt ursprung i Asien men odlas idag även runt Medelhavet, Kalifornien och Australien. Mandeln består av ca 50 procent olja som antingen utvinns genom kallpressning, varmpressning och extrahering. Den varmpressade/extraherade oljan är en billigare variant där doft och smak är borttaget. Det är den kallpressade oljan du vill använda som har både doft, smak och sin näring välbehållen. Mandeloljan är som nämnt halvfet och består till största del av den enkelomättade fettsyran oljesyra. Den innehåller även fytosteroler och en betydande mängd E-vitamin som stödjer en frisk och balanserad hud.

Mandelolja för hudvård

Kallpressad mandelolja är en riktigt härlig hudvårdsolja som är mild, vårdande, icke-irriterande som lämnar huden härligt mjuk och smidig. Den fördelar sig jämnt över huden och absorberas bra, men den behöver en liten stund att sjunka in. Den passar alla hudtyper, men lämpar sig särskilt bra för överkänslig hud som lätt blir torr. Den kan som sagt vara fördelaktig vid hudinflammationer, irritationer och klåda som kan uppstå vid torr hud. Det brukar även vara uppskattad vid eksem och psoriasis. Ekologisk kallpressad mandelolja utgör en mycket bra basolja i hudvårdsprodukter. Den kan även användas till babyvård och som en massageolja. En riktigt bra ansiktsrengöringsolja som gör rent på djupet kan du få genom att blanda 2 delar mandelolja med 1 del ricinolja. Massera in oljan med cirkelrörelser så att make up och smuts löser upp sig. Torka av oljan och upprepa en gång till. Fortsätt därefter med din vanliga hudvårdsrutin.

Mandelolja för nagelvård

Mandelolja är en riktigt bra olja för att vårda naglar och nagelband så dom håller sig starka och friska. Faktum är att mandelolja ofta är huvudingrediensen i vårdande nageloljor. Ta en droppe och massera omsorgsfullt in oljan tills den absorberats. Upprepa regelbundet, gärna dagligen.

Mandelolja för hårvård

Har du torrt och skadat hår och/eller torr och kliande hårbotten så kan en oljeinpackning göra stor nytta. Massera in oljan i hårbottnen och fortsätt ner genom längderna. Låt den sedan verka i någon timme eller längre. Har du inte torr hårbotten så kan kan du fokusera enbart på längderna. Efteråt tvättar du ur oljan med ett milt och naturligt schampo. För att ge håret en riktigt fin glans kan du tillsätt ett par droppar eterisk rosmarinolja till mandeloljan. Du som följer min blogg vet att det är något som jag ofta tipsar om. Av egen erfarenhet kan jag säga att det finns nog inget som är så bra för att öka glansen i håret som just eterisk rosmarinolja.

Återförsäljare av ekologisk kallpressad mandelolja hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Annabella juli 4, 2019 kl. 20:47

Använder mandelolja ofta. En fin ansiktsolja!

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 9, 2019 kl. 22:34

Visst är den härlig. 🙂

Svara

3 Anja juli 5, 2019 kl. 19:44

Älskar Loelles produkter. Bra kvalité och prisvärda.

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 9, 2019 kl. 22:32

Håller med dig!

Svara

5 Lollo juli 9, 2019 kl. 21:43

Mandelolja är en riktigt underbar olja.

Svara

6 Mikaela Bjerring juli 9, 2019 kl. 22:31

Visst är den!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: