Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Grönkålschips kan du äta med riktigt gott samvete. Dom är inte bara extremt enkla att göra, dom är dessutom otroligt goda. Ja, rent ut sagt ruskigt goda!

Krispiga grönkålschips recept

Detta behöver du:

  • 200 gram grönkål
  • En skvätt vegetabilisk olja (var sparsam, “less is more” i det här fallet)
  • Örtsalt

Jag använde mig av ekologisk grönkål och smakneutral kokosolja för att göra grönkålschipsen. Kryddningen jag valde att använda var Reneé Voltaires örtsalt ramslök – ett ekologiskt örtsaltet som verkligen är riktigt, riktigt gott.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj grönkålen noga och skär bort alla grova stjälkar. Riv bladen i lagom stora bitar. Tänk på att dom krymper rejält i ugnen så gör dom inte för små.
  3. Lägg grönkålsbitarna i en skål, strö över örtsalt och ringla över lite olja. Det behövs bara en liten skvätt som sagt. Massera in oljan och örtsaltet på bladen.
  4. Sprid ut grönkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper. För 200 gram grönkål kommer du att behöva 2 plåtar.
  5. Låt chipsen torka i ugnen tills de är riktigt krispiga, vilket tar cirka 30-40 min.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Lisa

    Smarrigt. Försökte göra dessa för nån månad sedan men gjorde precis det misstaget att riva dem i för små bitar. Blev bara en plåt med finaste.
    Får försöka igen

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja, dom krymper rejält så man får inte riva dom för smått.

  2. Eva-Lena

    Tack för tipset, det ska jag absolut prova att göra.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tycker jag att du ska göra. 🙂

  3. Mia

    Grönkålschips är verkligen fantastiskt gott 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close