– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Grönkålschips kan du äta med riktigt gott samvete. Dom är inte bara extremt enkla att göra, dom är dessutom otroligt goda. Ja, rent ut sagt ruskigt goda!



Detta behöver du:
- 200 gram grönkål
- En skvätt vegetabilisk olja (var sparsam, “less is more” i det här fallet)
- Örtsalt
Jag använde mig av ekologisk grönkål och smakneutral kokosolja för att göra grönkålschipsen. Kryddningen jag valde att använda var Reneé Voltaires örtsalt ramslök – ett ekologiskt örtsaltet som verkligen är riktigt, riktigt gott.
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Skölj grönkålen noga och skär bort alla grova stjälkar. Riv bladen i lagom stora bitar. Tänk på att dom krymper rejält i ugnen så gör dom inte för små.
- Lägg grönkålsbitarna i en skål, strö över örtsalt och ringla över lite olja. Det behövs bara en liten skvätt som sagt. Massera in oljan och örtsaltet på bladen.
- Sprid ut grönkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper. För 200 gram grönkål kommer du att behöva 2 plåtar.
- Låt chipsen torka i ugnen tills de är riktigt krispiga, vilket tar cirka 30-40 min.
Relaterade inlägg:
- Ugnsbakade morotschips
- Så gör du sötpotatis- och rödbetschips
- Grönsakssvarv och mandolin – köksredskapen som du inte vill vara utan
- Den smarta köksvågen som visar vad du äter
Smarrigt. Försökte göra dessa för nån månad sedan men gjorde precis det misstaget att riva dem i för små bitar. Blev bara en plåt med finaste.
Får försöka igen
Ja, dom krymper rejält så man får inte riva dom för smått.
Tack för tipset, det ska jag absolut prova att göra.
Tycker jag att du ska göra. 🙂
Grönkålschips är verkligen fantastiskt gott 🙂
visst är det! 🙂