Krispiga grönkålschips

by Mikaela Bjerring on 28 januari, 2017 · 6 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Frukt-Grönt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, LCHF, Livsmedel, Paleo, Recept, Vegansk kost

Grönkålschips kan du äta med riktigt gott samvete. Dom är inte bara extremt enkla att göra, dom är dessutom otroligt goda. Ja, rent ut sagt ruskigt goda!

Grönkålschips recept

Detta behöver du:

  • 200 gram grönkål
  • En skvätt vegetabilisk olja (var sparsam, ”less is more” i det här fallet)
  • Örtsalt

Jag använde mig av ekologisk grönkål och smakneutral kokosolja för att göra grönkålschipsen. Kryddningen jag valde att använda var Reneé Voltaires örtsalt ramslök – ett ekologiskt örtsaltet som verkligen är riktigt, riktigt gott.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj grönkålen noga och skär bort alla grova stjälkar. Riv bladen i lagom stora bitar. Tänk på att dom krymper rejält i ugnen så gör dom inte för små.
  3. Lägg grönkålsbitarna i en skål, strö över lite örtsalt och ringla över lite olja. Det behövs bara en liten skvätt som sagt. Massera in oljan och örtsaltet på bladen.
  4. Sprid ut grönkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper. För 200 gram grönkål kommer du att behöva 2 plåtar.
  5. Låt chipsen torka i ugnen tills de är riktigt krispiga, vilket tar ca 30-40 min.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Lisa januari 29, 2017 kl. 22:53

Smarrigt. Försökte göra dessa för nån månad sedan men gjorde precis det misstaget att riva dem i för små bitar. Blev bara en plåt med finaste.
Får försöka igen

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 26, 2018 kl. 11:02

Ja, dom krymper rejält så man får inte riva dom för smått.

Svara

3 Eva-Lena januari 30, 2017 kl. 09:17

Tack för tipset, det ska jag absolut prova att göra.

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 26, 2018 kl. 11:02

Tycker jag att du ska göra. 🙂

Svara

5 Mia januari 30, 2017 kl. 11:26

Grönkålschips är verkligen fantastiskt gott 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring februari 26, 2018 kl. 11:02

visst är det! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: