– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Chokladkrisp med quinoapuffar och hampafrön. En riktigt god lite nyttigare sötsak som går snabbt och enkelt att göra. Receptet är veganskt och utan vitt socker.
Ingredienser för chokladkrisp:
- 1 dl Hampafrön
- 3 dl quinoapuffar
- 200 gram mörk kokoschoklad 80 % (man kan även använda ljus kokoschoklad om man vill)
Gör så här:
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att värma upp en halvfull kastrull med vatten och ta sedan av den från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen, för det kommer att göra den grynig och tjock.
- Ta av skålen med den smälta chokladen från vattenbadet. Tillsätt hampafröna och quinoapuffarna till chokladen och rör om ordentligt.
- Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper i lagom stora munsbitar och låt dom svalna i kylskåpet.
- Förvara dina chokladkrisp i kylen eller frysen tills dom ska serveras.
Kokoschoklad
Ekologisk kokoschoklad från Renée Voltaire är en choklad gjord på kokosmjölk som är ljuvligt god. Ett fantastiskt alternativ av mjölkfri choklad som är sötad med kokossocker. En choklad för alla som älskar kokos, för veganer och för dom som vill undvika mjölk och vitt socker.
Quinoapuffar
Quinoa tillhör amarantsläktet och räknas som en ört. Den är glutenfri, har ett lågt GI-Värde, en sund fettsyraprofil och ett rikt innehåll av protein och fibrer. Fröna innehåller även generöst med vitaminer och mineraler. Quinoa har en mild och angenäm smak, vilket gör det till ett mycket användbart livsmedel. Quinoapuffar påminner om rispuffar i konsistensen. Perfekta att använda i bakning eller som topping på yoghurten eller gröten.
Hampafrön
Hampafrön har ett imponerade näringsinnehåll. Faktum är att det är ett av de mest näringsrika fröer som finns. Dom är fiberrika och innehåller en bra balans mellan omega-3 och omega-6. Det har gjort att WHO (världshälsoorganisationen) erkänt hampafrön som ett livsmedel med optimal balans mellan de essentiella fettsyrorna. Fröna innehåller även samtliga essentiella aminosyror, vilket gör det till en bra proteinkälla (cirka 35 g protein per 100 g). Vidare hittar man en lång rad vitaminer och mineraler. Hampafröna innehåller dessutom växtsteroler som bland annat är bra för vår hud. Dom har en god och nötig smak som påminner om valnöt, vilket gör det till ett mycket uppskattat livsmedel.
Vilken härlig bild och så goda dom ser ut!
Enkla att göra och riktigt goda. 🙂