Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ta kontroll över din hälsa med en blodanalys

av | mar 26, 2018 | Blogg, Diagnostik, Hälsa, Livsstil, Livsstilsförändringar | 8 Kommentarer

– I samarbete med Meditera – Sidan innehåller reklam genom länkar till Medisera – 

Med en blodanalys så kan du få ökad kontroll över din hälsa, upptäcka obalanser i kroppen, ta reda på om du är ligger i riskzonen för livsstilssjukdomar och se eventuella vitamin- och mineralbrister. Du kan få symtom analyserade som kan påverka ditt mående så som trötthet och nedstämdhet, smärta och värk. Du kan också följa effekten av din kost och träning, och se om dina livsstilsval idag täcker alla dina näringsbehov för att du ska må optimalt.

Ta kontroll över din hälsa med en blodanalys

Med hjälp av ett enkelt blodprov kan vi idag få fram mycket värdefull information om hur det står till i vår kropp. Vi kan analysera, mäta och utvärdera om hur våra vanor och livsstilsval påverkar vår hälsa. På så sätt kan vi ligga steget före och påverka innan en obalans leder till större hälsoproblem. Du får mer kontroll över din hälsa, samtidigt som du tar ansvar över ditt liv och välmående. Medisera är ett hälsoföretag som helt och hållet fokuserar på hälsokontroller genom blodanalys.

Så går en blodanalys till

medisera.se går du in och beställer den hälsokontroll som du vill göra. Själva blodprovet tar du sedan på en provtagningsklinik nära dig (listan hittar du på hemsidan). När dina blodprover har utvärderats så loggar du in med Bank-ID på medisera.se för att se dina provsvar som kommer med kommentarer från en läkare om normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden. Skulle dina provsvar vara gravt avvikande så blir du personligen uppringd av en legitimerad läkare.

Olika alternativ av hälsokontroller hos Medisera

Medisera erbjuder en rad olika hälsokontroller. Allt från mer omfattande med 34 olika analyser, till analyser som fokuserar på ett specifikt område som t.ex sköldkörteln, binjurefunktionen, hormonnivån eller D-vitaminstatus. Du kan även göra ett prestationstest för att mäta dina blodvärden för bl.a. syreupptagning, ämnesomsättning, muskeluppbyggnad och återhämtning. Du får då även kunskap om hur ditt testosteron och hur din stressnivå kan ha en inverkan på anabola processer och uppbyggnaden av muskulatur. Sammanlagt finns det 25 olika typer av hälsokontroller att välja mellan. Här följer en beskrivning på vad du kan förvänta dig av de mer omfattande hälsokontrollerna.

Hälsokontroll stor

Hälsokontroll Stor innehåller 34 olika analyser som ger dig en mycket bra överblick över dina värden i kroppen. Du kan bland annat se din blodstatus, blodsocker, kolesterol, vitamin- och mineralstatus, leverfunktion, njurfunktion, sköldkörtelsfunktion, testosteronnivåer och inflammation. Dessa blodvärden kan indikera olika sjukdomstillstånd som; diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, samt vitamin- och mineralbrister.

Hälsokontroll mellan

Hälsokontroll Mellan innehåller 31 olika analyser och ger även den en mycket bra överblick över dina värden. Dessa blodvärden kan indikera olika sjukdomstillstånd som; diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, sköldkörtelrubbning, samt vissa vitamin- och mineralbrister. Jämfört med Hälsokontroll Stor ger Hälsokontroll Mellan dig inte värden för d-vitamin och ferritin, samt folat för kvinnor och PSA för män.

Hälsokontroll Bas

Hälsokontroll Bas innehåller 20 analyser vilka inkluderar blodstatus, blodsocker, kolesterol, njurfunktion, leverfunktion, sköldkörtelsfunktion, inflammation och järnnivå. Dessa blodvärden kan då indikera olika sjukdomstillstånd som; diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, sköldkörtelrubbning, nedsatt lever- eller njurfunktion.

Genom en blodanalys så kan du som sagt få en mycket bra inblick över hur din kost och livsstil påverkar dig. Om du bör göra några förändringar, samt om du ligger i riskzon för vissa sjukdomar. Om du har symtom som t.ex energibrist, nedstämdhet, återkommande huvudvärk, smärta eller värk så är det även lättare att utvärdera om problemet beror på brist, obalans eller sjukdom. Mer om de 25 olika hälsokontrollerna kan du läsa om på medisera.se.

Obs! Om du är sjuk eller misstänker ett sjukdomstillstånd så bör du först och främst uppsöka sjukvården.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Krestina

  Tack för tipset! Skulle verkligen vilja kolla mina värden.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ett bra sätt att få en överblick över balansen i kroppen.

   Svara
 2. Kalle P

  Tack för tipset!

  Svara
 3. Lena

  Jag gör en hälsokoll årligen, bästa investeringen man kan göra!

  Svara
 4. Katrine

  Något som jag skulle vilja göra! Ska planera in det i sommar. 🙂 Tack för tipset!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Varsågod! Bra att ha koll på vad som händer i kroppen. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close