Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

3 effektiva sätt att bli av med fruktflugor (bananflugor)

av | jul 14, 2014 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Huskurer - Husmorstips | 12 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Har ditt kök plötsligt invaderats av små ovälkomna gäster som cirkulerar runt allt ätbart? Känner du att flugorna fördubblar sig mitt framför ögonen på dig? Dessa små fruktflugor även kallade bananflugor kan vara väldigt ettriga och envisa, men de går att bli av med. Här följer några effektiva tips.

3 effektiva sätt att bli av med fruktflugor (bananflugor)

Dofterna fruktflugor och andra kryp avskyr

Innan har jag skrivit ett inlägg om hur man kan hålla fästingarna borta med citrongräsolja, och lika effektiv är samma eteriska olja för att bli av med bananflugor. Blanda 10 droppar eterisk citrongräsolja tillsammans med 2 dl varmt vatten och spraya rummet. Du kan också använda dig av en aromalampa för att sprida doften. Det hjälper dig inte bara att bli av med bananflugor, utan även andra insekter. Eterisk Lavendelolja är en annan doft som fruktflugor och andra kryp känner stark motbjudande till. Lavendel kan användas som ett alternativ eller i kombination med citrongräsolja. Ett tredje alternativ är att torka av med eterisk tea tree olja. Droppa cirka tre droppar eterisk tea tree på en fuktig disktrasa och torka av kakel, diskbänk och övriga ytor i köket. Tee trea fungerar som ett naturligt desinfektionsmedel och verkar även effektivt mot svamp, mögel och allmän förruttnelse.

 

Återförsäljare av samtliga eteriska oljor hittar du här

 

Relaterade inlägg:

12 Kommentarer

 1. Stefanie

  Åhh, tack för tipset! 🙂

  Svara
 2. Tina Nordberg

  Detta gillar jag! Delar vidare då jag vet många som behöver rådet 🙂

  Svara
 3. Margit

  Det här ska jag prova! 🙂 De driver mig galen varje sommar.

  Svara
 4. Sabina V

  Superbra tips! Vill gärna bli av med alla små kryp som invaderat mitt hem 🙂

  Svara
 5. Gunnel Sand

  Detta låter ju bra, jag har blivit offer för både myror och bananflugor och när jag googla kom jag hit 🙂 detta ska inhandlas idag och sättas i bruk direkt!

  Svara
 6. Anna J

  Oh, vilket bra tips! de har börjat komma nu, men bort ska de 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Av egen erfarenhet kan jag säga att det fungerar fantastiskt bra. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close