Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Kummin som krydda och läkeört

av | jan 5, 2015 | Blogg, Ekologiskt, Huskurer - Husmorstips, Mage - Tarm, Örter - Kryddor | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Kummin är en älskad kökskrydda och har som de flesta kryddor en lång historisk användning som läkeört. Traditionellt är kummin främst uppskattad för sina bakteriedödande egenskaper, samt som ett medel vid orolig mage, väderspänningar och för att stödja matsmältningen.

Kummin som krydda och läkeört

Traditionell användning av kummin

Kummin tillhör liksom fänkål och anis den flockblommiga växtfamiljen. I jämförelse med dessa måste dock kummin betraktas som en betydligt starkare krydda med en lite brännande smak. Det är huvudsakligen den flyktiga oljan karvon som står för både kryddaromen och den läkande egenskapen hos kummin. Sedan en lång tid tillbaka har kummin använts som krydda i mat och dryck, men inte enbart för sin angenäma smak, utan även pågrund av örtens hälsosamma egenskaper.

Kummin har en kramplösande effekt i mage och tarm och kan därigenom minska problem med orolig mage, uppblåst mage och väderspänningar. Örten har också en bakteriedödande effekt, vilket är anledningen till varför kumminolja ibland ingår i produkter som munvatten och tandkräm. Kummin är även uppskattat som te för en bra magkänsla främst i kombination med anis och fänkål och finns att köpa i utvalda hälsokostbutiker.

 

Återförsäljare av te med fänkål, anis och kummin hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Marja

    Underbart att läsa om alla dessa vardagskryddor som gör så mycket gott för hälsan. Krydda, krydda, krydda säger jag bara!

    Svara
  2. Sabine-Välbefinnaren

    En av mina favoritkryddor som jag använder till de mesta i min matlagning. Skönt att veta att den är bra för mig också! De flesta kryddorna har väl egentligen en positiv verkan på kroppen, så därför känns de ännu bättre att använda mängder med kryddor när man lagar mat. =)

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close