Så gör du enkelt ditt eget cashewsmör

by Mikaela Bjerring on 8 januari, 2015 · 6 comments

in Blogg, Ekologiskt, Kost, Kosttillskott, Livsmedel, Recept

Cashewsmör är en stor favorit bland nötsmör och är verkligen fantastiskt gott. Ät det som det är, bre på fröknäcke, eller lägg en klick på gröten. En sked cashewsmör i din smoothie ger den en underbar krämig och nötig smak.
Cashew

Detta behöver du för att göra cashewsmör

  • 5 dl Ekologiska cashewnötter
  • 1-3 msk Ekologisk kallpressad kokosolja
  • En nypa salt

Du kan antingen göra cashewsmöret RAW eller på rostade nötter. Om du väljer RAW så blötlägger du dem med fördel först i 4-5 timmar. Vill du hellre göra cashewsmör på rostade nötter så lägger du dem på en plåt i ugnen som är förvärmd till 225 grader i ca 5 minuter tills de blivit lätt rostade. Låt dem sen svalna innan du gör ditt smör.

Lägg nötterna i en matberedare. Mixa nötterna och tillsätt sedan kokosoljan lite i taget tills du fått en krämig massa. Du väljer själv hur mycket kokosolja som du vill ha i. Ju mer olja ju mjukare och krämigare blir cashewsmöret. Tillsätt en nypa salt och smaka av. Det går även bra att använda annan vegetabilisk olja, men själv föredrar jag kokosolja för dess smak och nyttiga fettsyror. Förvara ditt cashewsmör i en lufttät burk i kylen så håller det sig i flera veckor.

Här kan du köpa Ekologiska cashewnötter och Ekologisk kallpressad kokosolja

cashewsmör

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Sabina V januari 9, 2015 kl. 09:48

Cashewsmör är så gott 🙂 Vilken bra ide att använda kokosolja istället för olivolja eller rapsolja. då blir det ju en riktig superfood 🙂 det ska jag testa!

Svara

2 Maj juli 1, 2017 kl. 12:41

Raps och olivolja är nyttigare än kokosolja. Kokosolja innehåller mer mättat fett än mejerismör. Det är konstigt att kokosolja promotas som sunt. Peace

Svara

3 Mikaela Bjerring juli 4, 2017 kl. 22:28

Innan trodde man att mättat fett var osunt och något som man borde undvika. En mängd studier som gjorts på senare år visar att mättat fett i form att medellånga fettsyror som finns i t.ex kokosolja är nyttigt för oss. Så nej, det är inget dåligt fett.

Svara

4 Susanna januari 9, 2015 kl. 09:50

Låter ju otroligt gott 🙂 Tack för alla underbara tips!

Svara

5 Tessa januari 25, 2015 kl. 11:04

Oj vad gott det lät med cashewsmör! Mycket kalorier, men bra fettsyror, men lite går nog en lång väg 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 25, 2015 kl. 11:36

Ja, riktigt gott är det 🙂 Ett bra alternativ som pålägg eller en sked som energitillskott.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: