Så gör du enkelt ditt eget cashewsmör

by Mikaela Bjerring on 8 januari, 2015 · 7 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Ekologiskt, Kost, Kosttillskott, Livsmedel, Recept

Cashewsmör är en stor favorit bland nötsmör och är verkligen fantastiskt gott. Ät det som det är, bre på fröknäcke, eller lägg en klick på gröten. Genom att tillsätta en sked cashewsmör i din smoothie får du en underbart god, nötig och krämig smak.

Så gör du enkelt ditt eget cashewsmör

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca 3 timmar. Det gör man för att bryta ner antinutrienterna som det finns rikligt av i de flesta nötter och fröer. Genom blötläggning blir nötterna aktiverade, näringen blir tillgänglig för upptag och lättsmälta för magen. Efter blötläggningen sköljer du av dom noga under rinnande vatten.
  2. Lägg de blötlagda nötterna i en matberedare. Mixa nötterna och tillsätt lite av kokosoljan i taget tills du fått en krämig konsistens. Du väljer själv hur mycket kokosolja som du vill ha i. Ju mer olja ju mjukare och krämigare blir cashewsmöret.
  3. Tillsätt en nypa havssalt och smaka av. När du är nöjd med smak och konsistens så är cashewsmöret klart.
  4. Förvara ditt cashewsmör i en lufttät burk i kylen så håller det sig i flera veckor.

Relaterade inlägg:

 

{ 7 comments… read them below or add one }

1 Sabina V januari 9, 2015 kl. 09:48

Cashewsmör är så gott 🙂 Vilken bra ide att använda kokosolja istället för olivolja eller rapsolja. då blir det ju en riktig superfood 🙂 det ska jag testa!

Svara

2 Maj juli 1, 2017 kl. 12:41

Raps och olivolja är nyttigare än kokosolja. Kokosolja innehåller mer mättat fett än mejerismör. Det är konstigt att kokosolja promotas som sunt. Peace

Svara

3 Mikaela Bjerring juli 4, 2017 kl. 22:28

Innan trodde man att mättat fett var osunt och något som man borde undvika. En mängd studier som gjorts på senare år visar att mättat fett i form att medellånga fettsyror som finns i t.ex kokosolja är nyttigt för oss. Så nej, det är inget dåligt fett.

Svara

4 Susanna januari 9, 2015 kl. 09:50

Låter ju otroligt gott 🙂 Tack för alla underbara tips!

Svara

5 Mikaela Bjerring januari 10, 2015 kl. 08:13

Det är riktigt gott. 🙂

Svara

6 Tessa januari 25, 2015 kl. 11:04

Oj vad gott det lät med cashewsmör! Mycket kalorier, men bra fettsyror, men lite går nog en lång väg 🙂

Svara

7 Mikaela Bjerring januari 25, 2015 kl. 11:36

Ja, riktigt gott är det 🙂 Ett bra alternativ som pålägg eller en sked som energitillskott.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: