Ljudboken ”Mindfulness – Lugn och lycklig”

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Mindly -

by Mikaela Bjerring on 14 april, 2015 · 4 comments

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Meditation, Mental träning, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Relationer, Sömnen, Stress, Upplevelser

Mindfulness handlar om medvetenhet och sinnesnärvaro. Det innebär att vara medvetet närvarande i nuet och verklighet så kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och handlingar i varje ögonblick.


Ofta blandar vi ihop verkligheten med vår projektioner, tankar och fantasier. Vi är sällan i kontakt med ögonblicket och upplevelsen här och nu. Vi analyserar, förnekar, tolkar och förvränger. Vi maler på om det förflutna och oroar oss inför framtiden. Vi är så upptagna med vad som hänt, och vad som kommer att hända att vi glömmer den omedelbara upplevelsen.

Ljudboken ”Mindfulness – Lugn och lycklig” är skapad av Johan Bergstad. 2 CD-skivor fullmatade med övningar som kan guida dig till större medveten närvaro, lugn, lycka och lätthet i livet. Så som livet bör levas varje dag – med närvaro och glädje.

Mindfulness är en gammal och välbeprövad metod som under de senaste 30 åren blivit väl studerat när det gäller att minska stress, få ökad självinsikt och förbättrad koncentrationsförmåga. Genom mindfulness kan man uppleva bättre sömn, ökad fokus, bättre uppmärksamhet, samt bli lyckligare och lugnare. Det är ett bra sätt att bli av med negativa och destruktiva tankar och känslor. Det kan lära oss att lägga energi på det som vi kan påverka och som har betydelse för oss och därmed göra fler medvetna val. Samtidigt blir vi också medvetna om det vi inte kan påverka och släppa taget.

Att öka sin medvetenhet handlar inte om att vi skall sluta vara aktiva i sådant som vi upplever som meningsfullt i våra liv. Det handlar istället om att vi ska vara medvetna om de val vi gör och få klarhet över vad som verkligen är betydelsefullt i vårt liv.

Återförsäljare av Mindfulness – Lugn och lycklig hittar du här

Här hittar du fler böcker om mindfulness

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna J april 16, 2015 kl. 08:45

Javisst är det viktigt att njuta av varje dag 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring april 17, 2015 kl. 12:24

Så är det! 🙂

Svara

3 Martina B april 24, 2015 kl. 08:32

Nuet är allt vi har 🙂 Jag har läst en hel del om mindfulness och försöker praktisera det varje dag. Jag har lärt mig att stressa och oroa mig mindre. Man kan inte njuta fullt ut av livet om man släpar runt på en massa negativa tankar.

Svara

4 Mikaela Bjerring april 25, 2015 kl. 12:27

Det gör en sådan enorm skillnad att komma till insikt om att leva större närvaro. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: