Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Svalkande nice cream med smak av matcha tillsammans med mango, banan och kokos. En vegansk variant av glass som bjuder på en massa härliga nyttigheter som du kan avnjuta med gott samvete.

Matcha Nice Cream recept

Detta behöver du (1portion):

Så här gör du:

 1. Mixa samtliga ingredienser till en jämn och krämig textur.
 2. Direkt från mixern så har den en konsistens av mjukglass. Föredrar du den lite fastare, så kan du ställa in den i frysen någon timme.
 3. Toppa med t.ex kokoschips, bär, nötter eller avnjut som den är.

Den fantastiska matchan

Matcha har ingått i den japanska zen-buddistiska teceremonin ända sedan 1100-talet. På senare år har det även blivit en väldigt populärt livsmedel världen över. Grön matcha är hela gröna teblad som torkats och malts till ett fint pulver. Eftersom hela bladen används går inget av nyttigheterna förlorat. Som den djupa gröna färgen indikerar är matcha rikt på klorofyll. Den innehåller även en generös mängd antioxidanter, vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer och andra växtnäringsämnen. Det rika innehållet av aminosyran l-teanin gör att man kan uppleva ökat lugn och avslappning. Grön matcha kan därför vara idealiskt att inkludera i sin kost när man vill reducera stress, varva ner och hitta lugn. Matcha te är inte bara väldigt näringsrikt, det är dessutom riktigt gott. Prova även att göra en krämig matcha latte, eller tillsätt bara matchapulver till hett vatten för att avnjuta en kopp matcha-te. Du kan också använda matcha i smoothies, bakning och matlagning för att näringsberika din kost.

 

Återförsäljare av matcha hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

10 Kommentarer

 1. Karro

  Ser riktigt gott ut! 🙂

  Svara
 2. Anette K

  Testa receptet idag! Sååå gott! Tack! 🙂

  Svara
 3. Lena B

  Mums! Älskar matcha så detta måste jag testa! 🙂

  Svara
 4. Emma

  Gjorde denna i går! Riktigt god! Tack för receptet. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart att du uppskatta receptet! Visst är det gott! 🙂

   Svara
 5. Karola

  Wow så gott! Det blev fredagsmys med matcha nice cream igår och hela familjen älskade den. Tack för receptet! <3

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Så roligt att höra! 🙂 Den blir verkligen god!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close