Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Bitterstern – Bitterörter för magen

av | jul 9, 2018 | Blogg, Fysisk hälsa | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Shopping4net –

Vissa örter har en bitter smak som kanske inte alltid är så uppskattat smakmässigt, men det är väldigt välgörande. Bitterämnen hjälper nämligen till att stimulera salivproduktionen och därefter sätter även produktionen av andra matsmältningsenzymer igång. Genom att inkludera bitterörter i sin kost kan man stödja hela matsmältningssystemet.

Bittersterm, bitterdroppar för magen och matsmältningen

Vår moderna kost är fattig på bitterämnen

Förr inkluderade man mycket mer bittra grödor i kosten, men med tiden har människan medvetet minskat mängden för att maten ska smaka “bättre”. Det har medfört att vi inte längre får i oss mycket bittra smaker via kosten. Dessa bittra ämnen är något som vi borde äta mer av, eftersom de är väldigt välgörande för hela matsmältningssystemet.

Bitterämnen förbereder matsmältningssystemet

När de bittra ämnena kommer i kontakt med smaklökarna längst bak på tungan stimuleras salivproduktionen. Saliven innehåller en massa enzymer som vi tuggar in i maten och som påbörjar matspjälkningen redan i munnen. Därefter sätter produktionen av alla andra matsmältningssekret igång, magsäcken börjar producera magsaft, bukspottkörteln bukspott och gallblåsan galla, dessutom stimuleras tarmrörelserna. Det gör att hela systemet är förberett för maten när den väl kommer ner, vilket leder till bättre och effektivare matsmältning. På så sätt kan man ofta minska matsmältningsbesvär så som uppsvälld mage, gaser, uppkördhet, sura uppstötningar etc. När mag-tarmsystemet fungerar bättre blir även näringsupptaget bättre, vilket såklart har en stor positiv inverkan på vår helhetshälsa.

Många av matsmältningsörterna innehåller även flavonoider och eteriska oljor som tillsammans med bitterämnen stödjer matsmältningen ytterligare. Exempel på livsmedel som innehåller bittra smaker är ruccola och grapefrukt, men vill man verkligen dra nytta av bitterämnen så ska man inkludera bittra örter i sin kost. Ett sätt att få i sig dessa är genom en örttinktur som Bitterstern.

Bitterstern

Bitterstern är baserat på ett mycket gammalt örtrecept av Hildegard von Bingen (1098-1179). Det är en bittertinktur som består utav 17 bittra och aromatiska örter, vilket gör den till en harmonisk och bredspekrad örtblandning. Dessa örter inkluderar bland annat rölleka, kvanne, ingefära, mejram, kanel, kummin, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller även fänkål som kan bidra till att normalisera vid gaser och gasbildning. Maskros som kan stödja en normal mag- och leverfunktion är en annan ingrediens i Bitterstern. Bittertinkturen produceras enligt tysk läkemedelsstandard utav en av Tysklands största producenter av biologisk medicin. Ca 10 droppar Bitterstern tas med lite vatten 15 min innan måltid för bästa effekt. Går även bra att inta efter måltid om man har en väldigt känslig mage.

 

Återförsäljare av bitterstern hittar du här 

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Anna J

    Riktigt bra droppar! Fick ordning på min mage med hjälp av tillskott av enzymer och bitterstern.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Vad skönt att du fick ordning på din mage! Enzymer och bitterämnen kan göra underverk för en obalanserad mage.

  2. Anette

    Riktigt bra droppar!

    Svara
  3. Laila

    Bitterdroppar är det bästa vid uppkördhet.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Kan vara riktigt bra för att lugna magen.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Annons

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close