Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Bitterstern – Bitterörter för magen

av | jul 9, 2018 | Blogg, Hälsa, Hälsokost, Mage - Tarm, Örter - Kryddor, Örtmedicin, Syra-basbalansen | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Shopping4net –

Vissa örter har en bitter smak som kanske inte alltid är så uppskattat smakmässigt, men det är väldigt välgörande. Bitterämnen hjälper nämligen till att stimulera salivproduktionen och därefter sätter även produktionen av andra matsmältningsenzymer igång. Genom att inkludera bitterörter i sin kost kan man stödja hela matsmältningssystemet.

Bittersterm, bitterdroppar för magen och matsmältningen

Vår moderna kost är fattig på bitterämnen

Förr inkluderade man mycket mer bittra grödor i kosten, men med tiden har människan medvetet minskat mängden för att maten ska smaka “bättre”. Det har medfört att vi inte längre får i oss mycket bittra smaker via kosten. Dessa bittra ämnen är något som vi borde äta mer av, eftersom de är väldigt välgörande för hela matsmältningssystemet.

Bitterämnen förbereder matsmältningssystemet

När de bittra ämnena kommer i kontakt med smaklökarna längst bak på tungan stimuleras salivproduktionen. Saliven innehåller en massa enzymer som vi tuggar in i maten och som påbörjar matspjälkningen redan i munnen. Därefter sätter produktionen av alla andra matsmältningssekret igång, magsäcken börjar producera magsaft, bukspottkörteln bukspott och gallblåsan galla, dessutom stimuleras tarmrörelserna. Det gör att hela systemet är förberett för maten när den väl kommer ner, vilket leder till bättre och effektivare matsmältning. På så sätt kan man ofta minska matsmältningsbesvär så som uppsvälld mage, gaser, uppkördhet, sura uppstötningar etc. När mag-tarmsystemet fungerar bättre blir även näringsupptaget bättre, vilket såklart har en stor positiv inverkan på vår helhetshälsa.

Många av matsmältningsörterna innehåller även flavonoider och eteriska oljor som tillsammans med bitterämnen stödjer matsmältningen ytterligare. Exempel på livsmedel som innehåller bittra smaker är ruccola och grapefrukt, men vill man verkligen dra nytta av bitterämnen så ska man inkludera bittra örter i sin kost. Ett sätt att få i sig dessa är genom en örttinktur som Bitterstern.

Bitterstern

Bitterstern är baserat på ett mycket gammalt örtrecept av Hildegard von Bingen (1098-1179). Det är en bittertinktur som består utav 17 bittra och aromatiska örter, vilket gör den till en harmonisk och bredspekrad örtblandning. Dessa örter inkluderar bland annat rölleka, kvanne, ingefära, mejram, kanel, kummin, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller även fänkål som kan bidra till att normalisera vid gaser och gasbildning. Maskros som kan stödja en normal mag- och leverfunktion är en annan ingrediens i Bitterstern. Bittertinkturen produceras enligt tysk läkemedelsstandard utav en av Tysklands största producenter av biologisk medicin. Ca 10 droppar Bitterstern tas med lite vatten 15 min innan måltid för bästa effekt. Går även bra att inta efter måltid om man har en väldigt känslig mage.

 

Återförsäljare av bitterstern hittar du här 

 

Relaterade inlägg:

6 Kommentarer

 1. Anna J

  Riktigt bra droppar! Fick ordning på min mage med hjälp av tillskott av enzymer och bitterstern.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Vad skönt att du fick ordning på din mage! Enzymer och bitterämnen kan göra underverk för en obalanserad mage.

   Svara
 2. Anette

  Riktigt bra droppar!

  Svara
 3. Laila

  Bitterdroppar är det bästa vid uppkördhet.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close