Bitterstern – Bitterörter för magen

I samarbete med Nordic Neo - - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Shopping4net -

by Mikaela Bjerring on 9 juli, 2018 · 6 comments

in Blogg, Hälsa, Hälsokost, Mage - Tarm, Örter - Kryddor, Örtmedicin, Syra-basbalansen

Många örter smakar bittert när man biter i dom. Det bittra kanske inte alltid är så uppskattat smakmässigt, men det är väldigt välgörande. Bitterämnen hjälper nämligen till att stimulera salivproduktionen och därefter sätter även produktionen av andra matsmältningsenzymer igång. Genom att inkludera bitterörter i sin kost kan man på så sätt stödja hela matsmältningssystemet, inte minst vid olika magproblem.

Bitterstern - Bitterörter för magen

Vår moderna kost är fattig på bitterämnen

Förr inkluderade man mycket mer bittra grödor i kosten, men med tiden har människan medvetet minskat mängden för att maten ska smaka ”bättre”. Det har medfört att vi inte längre får i oss mycket bittra smaker via kosten. Dessa bittra ämnen är något som vi borde äta mer av, eftersom de är väldigt välgörande för hela matsmältningssystemet.

Bitterämnen förbereder matsmältningssystemet

När de bittra ämnena kommer i kontakt med smaklökarna längst bak på tungan stimuleras salivproduktionen. Saliven innehåller en massa enzymer som vi tuggar in i maten och som påbörjar matspjälkningen redan i munnen. Därefter sätter produktionen av alla andra matsmältningssekret igång, magsäcken börjar producera magsaft, bukspottkörteln bukspott och gallblåsan galla, dessutom stimuleras tarmrörelserna. Det gör att hela systemet är förberett för maten när den väl kommer ner, vilket leder till bättre och effektivare matsmältning. På så sätt kan man ofta minska matsmältningsbesvär så som uppsvälld mage, gaser, uppkördhet, sura uppstötningar etc. När mag-tarmsystemet fungerar bättre blir även näringsupptaget bättre, vilket såklart har en stor positiv inverkan på vår helhetshälsa.

Många av matsmältningsörterna innehåller även flavonoider och eteriska oljor som tillsammans med bitterämnen stödjer matsmältningen ytterligare. Exempel på livsmedel som innehåller bittra smaker är ruccola och grapefrukt, men vill man verkligen dra nytta av bitterämnen så ska man inkludera bittra örter i sin kost. Ett sätt att få i sig dessa är genom en örttinktur som Bitterstern.

Bitterstern

Bitterstern är baserat på ett mycket gammalt örtrecept av Hildegard von Bingen (1098-1179). Det är en bittertinktur som består utav 17 bittra och aromatiska örter, vilket gör den till en harmonisk och bredspekrad örtblandning. Dessa örter inkluderar bland annat rölleka, kvanne, ingefära, mejram, kanel, kummin, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller även fänkål som kan bidra till att normalisera vid gaser och gasbildning. Maskros som kan stödja en normal mag- och leverfunktion är en annan ingrediens i Bitterstern. Bittertinkturen produceras enligt tysk läkemedelsstandard utav en av Tysklands största producenter av biologisk medicin. Ca 10 droppar Bitterstern tas med lite vatten 15 min innan måltid för bästa effekt. Går även bra att inta efter måltid om man har en väldigt känslig mage.

Bitterstern finns att köpa i hälsofackhandeln och på nätet hos Shopping4net

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Anna J juli 10, 2018 kl. 13:19

Riktigt bra droppar! Fick ordning på min mage med hjälp av tillskott av enzymer och bitterstern.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 15, 2018 kl. 17:28

Vad skönt att du fick ordning på din mage! Enzymer och bitterämnen kan göra underverk för en obalanserad mage.

Svara

3 Anette juli 14, 2018 kl. 14:15

Riktigt bra droppar!

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 15, 2018 kl. 17:24

Visst är dom!

Svara

5 Laila juli 16, 2018 kl. 15:59

Bitterdroppar är det bästa vid uppkördhet.

Svara

6 Mikaela Bjerring juli 18, 2018 kl. 13:38

Kan vara riktigt bra för att lugna magen.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: