Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så enkelt gör du cashewyoghurt

av | okt 9, 2016 | Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Att göra sin egen vegetabiliska yoghurt är hur lätt som helst och fantastiskt gott. Dessutom mår magen bra av mjölksyrad mat och de goda bakterierna som man då får i sig. Här följer ett recept för hur du gör en krämig cashewyoghurt.

Så enkelt gör du cashewyoghurt

Cashewyoghurt är ett laktosfritt och fantastiskt gott alternativ till vanlig yoghurt. Man kan även göra yoghurt på annan vegetabilisk mjölk, men denna är en av mina absolut favoriter. Cashewyoghurt är näringsrikt, mättande och så god att du kommer vilja göra den om och om igen.

Detta behöver du:

Gör så här:

 1. Börja med att blötlägga cashewnötterna. Det gör du genom att skölja av nötterna noga, lägg dom i en skål och häll på med vatten så att nötterna blir helt täckta. Tillsätt lite havssalt och täck över med en kökshandduk. Låt nötterna sedan stå i rumstemperatur i 2-4 timmar. Skölj därefter av dom i kallt vatten i ett durkslag.
 2. Mixa cashewnötterna med rumstempererat vattnet tills du fått en helt slät konsistens. Det brukar ta 2-5 minuter beroende på hur stark din mixer är.
 3. Tillsätt sedan probiotika genom att öppna kapslarna och strö i pulvret. Mixa igen.
 4. Häll över i en skål och täck över med en kökshandduk eller ett lock, men se till att det finns en liten glipa så att det kommer in luft. Låt skålen sedan stå framme i rumstemperatur i 24-48 timmar. Smaka på yoghurten emellanåt för att se om den är klar. Den ska smaka syrligt som yoghurt gör och tjocknat i konsistensen.
 5. När du är nöjd med smaken och konsistensen så tillsätter du vaniljpulvret och eventuellt annan smaksättning som t.ex. bär. Förvara i kylskåp och konsumera inom 3 dagar.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Emma

  Måste testas! 🙂

  Svara
 2. Frida

  Men gud vad gott det ser ut och låter! Ska absolut prova att göra det. Tack för tipset och receptet.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Varsågod Frida! Så gott och lätt att göra. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close