Så enkelt gör du cashewyoghurt

by Mikaela Bjerring on 9 oktober, 2016 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Vegansk kost

Att göra sin egen vegetabiliska yoghurt är hur lätt som helst och fantastiskt gott. Dessutom mår magen bra av mjölksyrad mat och de goda bakterierna som man då får i sig. Här följer ett recept för hur du gör en krämig cashewyoghurt.


Cashewyoghurt är ett laktosfritt och fantastiskt gott alternativ till vanlig yoghurt. Självklart kan man även göra yoghurt på annan vegetabilisk mjölk, men denna är en av mina absolut favoriter. Cashewyoghurt är näringsrikt, mättande och så god att du kommer vilja göra den om och om igen.

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna. Det gör du genom att skölja av nötterna noga, lägg dom i en skål och häll på med vatten så att nötterna blir helt täckta. Tillsätt en nypa havssalt och täck över med en kökshandduk. Låt sedan nötterna stå i rumstemperatur i 2-4 timmar. Skölj därefter av dom i kallt vatten i ett durkslag.
  2. Mixa cashewnötterna med rumstempererat vattnet tills du fått en helt slät konsistens. Det brukar ta 2-5 minuter beroende på hur stark din mixer är.
  3. Tillsätt sedan probiotika genom att öppna kapslarna och strö i pulvret. Mixa igen.
  4. Häll över i en skål och täck över med en kökshandduk eller ett lock, men se till att det finns en liten glipa så att det kommer in luft. Låt skålen sedan stå framme i rumstemperatur i 24-48 timmar. Smaka på yoghurten emellanåt för att se om den är klar. Den ska smaka syrligt som yoghurt gör och tjocknat i konsistensen.
  5. När du är nöjd med smaken och konsistensen så tillsätter du vaniljpulvret och eventuellt annan smaksättning som t.ex. bär. Förvara i kylskåp och konsumera inom 3 dagar.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Emma oktober 24, 2016 kl. 08:42

Måste testas! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 24, 2016 kl. 11:19

Det blir verkligen gott Emma!

Svara

3 Frida oktober 24, 2016 kl. 10:30

Men gud vad gott det ser ut och låter! Ska absolut prova att göra det. Tack för tipset och receptet.

Svara

4 Mikaela Bjerring oktober 24, 2016 kl. 12:24

Varsågod Frida! Så gott och lätt att göra. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: