Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

3 alternativ av hälsodrycken kombucha

av | jul 19, 2018 | Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Livsmedel, Mage - Tarm | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Kombucha är lika välgörande som den är välsmakande och påminner om cider, men inte lika söt. Genom en fermenteringsprocess blir drycken rik på näringsämnen, enzymer och nyttiga probiotiska bakterier som bidrar till att skapa en bra balans i mag-tarmsystemet.

3 alternativ av hälsodrycken kombucha

Vad är kombucha?

Kombucha är en probiotisk dryck som människan bryggt och avnjutit i årtusenden. Man kan kort och gott förklara kombucha som ett mycket välsmakande fermenterat te som tillverkas under en jäsningsprocess med hjälp av mjölksyra-bakteriekultur ”Kombuchasvamp”. Resultatet blir en riktigt god naturligt kolsyrad dryck som är full av näringsämnen som glykonsyra, antioxidanter, mineraler, enzymer, aminosyror, B-vitaminer och nyttiga probiotiska bakterier som bidrar till att skapa en bra balans i mag-tarmsystemet.

Kombucha framställs genom att kulturen/svampen tillsätts i en blandning av te, oftast grönt eller vitt tillsammans med någon form av sockerart. Sockret tillsätter man så att bakteriekulturen ska kunna göra sitt ”jobb”. Sockret äts upp av bakterierna och omvandlas till näringsämnen. Oftast tillsätts även frukt- eller bärjuice och örter för att ge färg, smak och för att tillföra ytterligare nyttiga antioxidanter till drycken. Kombucha har använts för sina hälsobringande egenskaper inom den asiatiska kulturen i årtusenden och tros ha sitt ursprung redan i den kinesiska Qin-dynastin för 2000 år sedan. I Kina kallar man kombucha för ”Livets Elixir”

På senare år har kombuchan fått ett riktigt uppsving då allt fler upptäckt hur gott och hälsosamt kombucha faktiskt är. När du köper kombucha så vill du välja en som är opastöriserad. Här följer tre alternativ av kombucha som samtliga bjuder på en god och fräsch smak.

Da Carla Kombucha är opastöriserad och gjort på ekologiskt grönt te. Finns i smakerna naturell och ingefära som har en lite syrlig, mild och rund smak.

Svensk Kombucha är opastöriserad och gjort på ekologiskt te. Finns i smakerna naturell, hallon/citron, persika/granatäpple och äpple/ingefära.

Renée Voltaire Kombucha är opastöriserad och gjort på ekologiskt grönt te. Finns i smakerna hallon/fläder, ananas/ingefära, ingefära och grönt te.

Oavsett om du är en hälsofantast eller inte så kan jag inget annat säga än att kombucha helt enkelt är fantastiskt gott. Mer om de hälsosamma egenskaperna av kombucha kan du läsa om här.

 

Återförsäljare av kombucha hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. Karro

    Älskar kombucha, så gott!

    Svara
  2. Ella

    Dricker kombucha flitigt! Magen mår bra av det och sen är det så gott! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close