3 alternativ av hälsodrycken kombucha

by Mikaela Bjerring on 19 juli, 2018 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Livsmedel, Mage - Tarm

Kombucha är lika välgörande som den är välsmakande och påminner om cider, men inte lika söt. Genom en fermenteringsprocess blir drycken rik på näringsämnen, enzymer och nyttiga probiotiska bakterier som bidrar till att skapa en bra balans i mag-tarmsystemet.

3 alternativ av hälsodrycken kombucha

Vad är kombucha?

Kombucha är en probiotisk dryck som människan bryggt och avnjutit i årtusenden. Man kan kort och gott förklara kombucha som ett mycket välsmakande fermenterat te som tillverkas under en jäsningsprocess med hjälp av mjölksyra-bakteriekultur ”Kombuchasvamp”. Resultatet blir en riktigt god naturligt kolsyrad dryck som är full av näringsämnen som glykonsyra, antioxidanter, mineraler, enzymer, aminosyror, B-vitaminer och nyttiga probiotiska bakterier som bidrar till att skapa en bra balans i mag-tarmsystemet.

Kombucha framställs genom att kulturen/svampen tillsätts i en blandning av te, oftast grönt eller vitt tillsammans med någon form av sockerart. Sockret tillsätter man så att bakteriekulturen ska kunna göra sitt ”jobb”. Sockret äts upp av bakterierna och omvandlas till näringsämnen. Oftast tillsätts även frukt- eller bärjuice och örter för att ge färg, smak och för att tillföra ytterligare nyttiga antioxidanter till drycken. Kombucha har använts för sina hälsobringande egenskaper inom den asiatiska kulturen i årtusenden och tros ha sitt ursprung redan i den kinesiska Qin-dynastin för 2000 år sedan. I Kina kallar man kombucha för ”Livets Elixir”

På senare år har kombuchan fått ett riktigt uppsving då allt fler upptäckt hur gott och hälsosamt kombucha faktiskt är. När du köper kombucha så vill du välja en som är opastöriserad. Här följer tre alternativ av kombucha som samtliga bjuder på en god och fräsch smak.

Da Carla Kombucha är opastöriserad och gjort på ekologiskt grönt te. Finns i smakerna naturell och ingefära som har en lite syrlig, mild och rund smak.

Svensk Kombucha är opastöriserad och gjort på ekologiskt te. Finns i smakerna naturell, hallon/citron, persika/granatäpple och äpple/ingefära.

Renée Voltaire Kombucha är opastöriserad och gjort på ekologiskt grönt te. Finns i smakerna hallon/fläder, ananas/ingefära, ingefära och grönt te.

Oavsett om du är en hälsofantast eller inte så kan jag inget annat säga än att kombucha helt enkelt är fantastiskt gott. Mer om de hälsosamma egenskaperna av kombucha kan du läsa om här.

Återförsäljare av kombucha hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Karro juli 30, 2018 kl. 09:11

Älskar kombucha, så gott!

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 30, 2018 kl. 09:30

Visst är det fantastiskt gott!

Svara

3 Ella september 1, 2018 kl. 10:24

Dricker kombucha flitigt! Magen mår bra av det och sen är det så gott! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring september 1, 2018 kl. 12:43

Riktigt gott och välgörande. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: