Mindfulness – medvetenhet i nuet

by Mikaela Bjerring on 14 april, 2015 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Meditation, Mental träning, Personlig utveckling, Psykisk hälsa, Relationer, Sömnen, Stress, Upplevelser

Mindfulness handlar om medvetenhet och sinnesnärvaro. Det innebär att vara medvetet närvarande i nuet och verklighet så kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och handlingar i varje ögonblick.

Mindfulness - medvetenhet av nuet

Ofta blandar vi ihop verkligheten med vår projektioner, tankar och fantasier. Vi är sällan i kontakt med ögonblicket och upplevelsen här och nu. Vi analyserar, förnekar, tolkar och förvränger. Vi maler på om det förflutna och oroar oss inför framtiden. Vi är så upptagna med vad som hänt, och vad som kommer att hända att vi glömmer den omedelbara upplevelsen.

Mindfulness är en gammal och välbeprövad metod som under de senaste 30 åren blivit väl studerat när det gäller att minska stress, få ökad självinsikt och förbättrad koncentrationsförmåga. Genom mindfulness kan man uppleva bättre sömn, ökad fokus, bättre uppmärksamhet samt bli lyckligare och lugnare. Det är ett bra sätt att bli av med negativa, destruktiva tankar och känslor.

Att öka sin medvetenhet handlar inte om att vi skall sluta vara aktiva i sådant som vi upplever som meningsfullt i våra liv. Det handlar istället om att vi ska vara medvetna om de val vi gör och få klarhet över vad som verkligen är betydelsefullt i vårt liv.

Boktips

Ljudboken ”Mindfulness - lugn och lycklig” är fullmatad med övningar som kan ge närvaro, lugn, lycka och lätthet i livet. Så som livet bör levas varje dag – med glädje.

Mindfulness - lugn och lycklig

Här hittar du även fler böcker om mindfulness

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Anna J april 16, 2015 kl. 08:45

Javisst är det viktigt att njuta av varje dag 🙂

Svara

2 Martina B april 24, 2015 kl. 08:32

Nuet är allt vi har 🙂 Jag har läst en hel del om mindfulness och försöker praktisera det varje dag. Jag har lärt mig att stressa och oroa mig mindre. Man kan inte njuta fullt ut av livet om man släpar runt på en massa negativa tankar.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: