Naturliga knep mot mörka ringar under ögonen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Din hälsokostbutik -

by Mikaela Bjerring on 8 mars, 2016 · 6 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet

Att man får mörka ringar under ögonen kan bero på många orsaker. Genetiska anlag och olika livsstilsfaktorer påverkar. Inte minst kan sömnbrist, att inte dricka tillräckligt med vatten, timmar framför datorn och dålig kost bidra. Först och främst bör man fokusera på att förbättra sin livsstil. Sen kan man även använda sig av dessa enkla knep för att reducera oönskade skuggor under ögonen.

Naturliga knep mot mörka ringar under ögonen

Gurkmeja och citron

Gurkmeja kan effektivt reducera mörka ringar under ögonen. Blanda gurkmeja med citronsaft till en pasta. Applicera under ögonen och låt verka i ca 10 minuter. Tvätta av pastan och använd kokosolja på en bomullstuss för att få bort resten den gula färgen. Återförsäljare av ekologisk gurkmeja hittar du här.

Rosenvatten

För att reducera mörka ringar under ögonen så kan du utnyttja rosenvattnets egenskaper. Blöt två bomullstussar i rosenvatten och lägg på slutna ögon. Låt verka i ca 15 minuter. Rosenvattnet har en lugnande och sammandragande effekt och hjälper både vid mörka ringar och svullna ögon. Återförsäljare av rosenvatten hittar du här.

Arganolja

Arganolja har varit en del av de marockanska kvinnornas skönhetsritual i århundraden. Arganolja är en tunn olja som är rik på E-vitamin och som passar extra bra för den känsliga huden under ögonen. Det är en olja som mjukgör, reducerar mörka ringar och minskar uppkomsten av fina linjer. Du kan använda den dagligen som en ögonolja och ansiktsolja. Återförsäljare av arganolja hittar du här.

Nässköljning

Traditionellt är nässköljning en metod som används av yogis världen över. Fantastiskt att använda som en del av sin dagliga hygien och kan vara mycket effektivt vid förkylning, dammallergi, pollenallergi, nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän och torra slemhinnor. Nässköljning kan även genom sin renade effekt bidra till att reducera mörka ringar under ögonen. Återförsäljare av nässköljare hittar du här. Om du är intresserad av att läsa mer om hur nässköljning går till så kan du göra det här.

Ögonolja

En härlig produkt som ger bra fukt och vård för den ömtåliga huden under ögonen är Eilas ögonolja. Produkten innehåller jojobaolja och squalane som ger huden bra fettsyror och bevarar fukten. Innehållet av nyponfröoljan bidrar med A-vitamin som tillsammans med E-vitamin hjälper till att återuppbygga huden. En olja som absorberas mycket bra och som ger näring och rikligt med fukt. Återförsäljare av ögonoljan hittar du här.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Mia mars 10, 2016 kl. 13:29

Jag brukar göra ansiktsmasken med gurkmeja, manukahonung och ÄCV som jag läste om här på bloggen för ett bra tag sedan. Den är jättebra och min hud älskar den. Jag brukar inte lägga den under ögonen, men nu ska jag lägga gurkmeja under ögonen med. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 11, 2016 kl. 21:07

Ja, passa på medan du gör din ansiktsmask. 🙂

Svara

3 Emma Ö mars 18, 2016 kl. 11:09

Nässköljning är så bra! Har aldrig tänkt på det, men det kan nog stämma att nässköljning hjälper mot mörka ringar. Jag har inga och jag gör nässköljning varje dag. 🙂 Jag började med det för min pollenallergi. Jag slipper min pollenallergi helt och hållet sen jag börja med nässköljning varje dag, helt fantastiskt!

Svara

4 Mikaela Bjerring mars 19, 2016 kl. 14:06

Nässköljning är verkligen fantastiskt och bör inte underskattas. 🙂

Svara

5 Kristine mars 23, 2016 kl. 20:55

Jag ska verkligen prova tipsen! Skulle bli jätte glad om mina mörka ringar kunde reduceras något.

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 24, 2016 kl. 20:09

Jag hoppas att du finner något eller några av tipsen hjälpsamma. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: