– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Nice cream med smak av choklad och jordnötter. En vegansk variant av glass som blir riktigt krämig och god, där sötman helt och hållet kommer från bananer. Dessutom är det något som du snabbt kan slänga ihop på några minuter och avnjuta direkt.
Nice cream är ett samlingsnamn för glass med ingredienser som både gör gott för kroppen och som smakar gott. Fri från mjölkprodukter och vitt socker. Banan är den vanligaste grundingrediensen, men man kan även använda sig av till exempel avokado. Utöver det så tillsätter man olika frukter, bär, nötter och annan smaksättning efter tycke. Här följer ett recept för nice cream som är naturligt sötad med banan och smaksatt med jordnötssmör och choklad.
Ingredienser (2 portioner):
- 2 mogna frysta bananer i skivor
- En skvätt vegetabilisk mjölk (t.ex. havremjölk eller mandelmjölk)
- 1/2 dl ekologiskt jordnötssmör
- En nypa havssalt
- 1 msk raw kakao
- 1/2 tsk vaniljpulver
Toppa med till exempel kakaonibs, jordnötter, eller avnjut som den är.
Så här gör du:
- Skiva bananerna och frys dom tills djupfrysta.
- Mixa bananerna med jordnötssmör, raw kakao, vaniljpulver och havssalt. Tillsätt en skvätt vegetabilisk mjölk tills du är nöjd med konsistensen. När texturen är len och krämig är den klar.
- Direkt från mixern har den en konsistens som kan liknas till mjukglass. Vill du ha den lite fastare så ställer du in den i frysen någon timme.
- Toppa gärna med kakaonibs eller jordnötter.
Åh, så gott! Ska jag testa.
Riktigt gott, så det tycker jag du ska!
Älskar Nice cream!
Visst är det gott! 🙂
Mumsigt! Måste jag prova! 🙂 Tack för inspiration!
Riktigt enkelt och riktigt gott! Tycker absolut du ska prova 🙂
Måste jag absolut prova! Låter ju otroligt gott.
Så enkelt och göra och så gott! 🙂
Vilken underbar sida ..blir helt lyrisk ❤
Tack! Så roligt att du uppskattar min blogg <3