Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Nice cream med smak av choklad och jordnötter

av | jan 18, 2018 | Blogg, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk / Vegetarisk kost | 10 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Nice cream med smak av choklad och jordnötter – en vegansk variant av glass som blir riktigt krämig och god, där sötman helt och hållet kommer från bananer. Dessutom är det något som du snabbt kan slänga ihop på några minuter och avnjuta direkt. Garanterat uppskattad av både stora och små.

Nice cream med smak av choklad och jordnötter recept

Nice cream är ett samlingsnamn för glass med ingredienser som både gör gott för kroppen och som smakar gott. Fri från mjölkprodukter och vitt socker. Banan är den vanligaste grundingrediensen, men man kan även använda sig av t.ex avokado. Utöver det så tillsätter man olika frukter, bär, nötter och annan smaksättning efter tycke. Här följer ett recept för nice cream som är naturligt sötad med banan och smaksatt med jordnötssmör och choklad.

Detta behöver du (2 portioner):

Så här gör du:

 1. Skiva bananerna och frys dem tills de är djupfrysta.
 2. Mixa bananerna med jordnötssmör, kakao, vaniljpulver och flingsalt. När texturen är len och krämig är den klar.
 3. Direkt från mixern har den en konsistens som kan liknas mjukglass. Vill du ha en fastare konsistens, så ställer du in den i frysen någon timme.
 4. Toppa gärna med kakaonibs och/eller inte lite bär.

 

Relaterade inlägg:

 

10 Kommentarer

 1. Anna J

  Åh, så gott! Ska jag testa.

  Svara
 2. Kerstin

  Älskar Nice cream!

  Svara
 3. Karin

  Mumsigt! Måste jag prova! 🙂 Tack för inspiration!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Riktigt enkelt och riktigt gott! Tycker absolut du ska prova 🙂

   Svara
 4. Sanja

  Måste jag absolut prova! Låter ju otroligt gott.

  Svara
 5. Karina

  Vilken underbar sida ..blir helt lyrisk ❤

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close