Orka mer med en daglig rödbetssmoothie!

by Mikaela Bjerring on 17 mars, 2014 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Kost, Kosttillskott, Livsmedel, Recept, Superfoods, Träning, Träningstillskott

För att hålla energinivån på topp gäller det att vi får i oss bra näring. Rödbetor är bland annat rik på nitrat som bidrar till bättre syreupptag och som i sin tur leder bättre ork, prestation och uthållighet. Här följer ett recept på en välsmakande och näringsrik rödbetssmoothie som hjälper dig att orka mer.

Rödbetssmoothie med mighty sport beet root - rödbeta innehåller nitrat som ökar syreupptaget i musklerna för ökad prestationsförmåga så att du orkar mer.

Recept på näringsrik rödbetssmoothie

Mighty Sport Beet Boost – Rödbetspulver

Mighty sport beet boostMighty Sport Beet Boost tillverkas av färska rödbetor som har odlats enligt ekologiska principer. Rödbetorna har sedan torkats och malts ner till rödbetspulver. Rödbetor är bland annat rik på nitrat som bidrar till bättre syreupptag och som i sin tur leder bättre prestation och uthållighet (1), (2), (3), (4).

Mighty greens

Mighty Greens från Alpha Plus är en klorofyllrik näringsdryck med naturligt innehåll av vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, Coenzymer, cellsalter, örtextrakt samt lösliga och olösliga fibrer. Ett bra sätt att dagligen få i sig viktiga näringsämne (5):

Kallpressad kokosolja

Kokosolja är naturens rikaste källa till MCT (Medium Chain Triglycerides), av vilken laurinsyra är anses vara oerhört viktig. Det är framför allt laurinsyran, som ligger bakom kokosfettets otroliga hälsofrämjande egenskaper.

Kokosoljans hälsosamma medellånga fettkedjor är fettsyror i en mycket viktig form av fett – speciellt för immunsystemet, energiproduktion, muskelarbete och för att gynna tillväxten av goda tarmbakterier. Dessa fettsyror skyddar de inre organen och ger god styrka och struktur för cellmembranen. De har även en positiv inverkan på såväl de vita blodkropparnas funktion som hormontillverkningen.

De medellånga fettsyrorna är lättsmälta och förbränns snabbt eftersom de direkt tas upp och omvandlas till energi i kroppen. Fettet cirkulerar inte och lagras därför inte som kroppsfett. Kokosolja används även av många som vill gå ner i vikt på grund av dess positiva effekt på ämnesomsättningen. (6), (7), (8).

Här kan du köpa:

 

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21071588

(2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22248502

(3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21471821

(4) http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=115412&l=sv&newsdep=130

(5) Mighty Greens produkt information: http://www.topformula.se/article/mighty_greens_10001119

(6) Short term effects of dietary medium-chain fatty acids and n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids on the fat metabolism of healthy volunteers. Lipids Health Dis. 2003 Nov 17;2(1):10.

(7) ”The healing miracle of coconut oil”, Bruce Fife, 2001

(8) ”Coconut: In support of good health in the 21st century”, Mary G. Enig, 1999.

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mighty-sport-beet-boost-140-gram

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/mighty-greens-228-g

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/coconut-oil-500g

Spara

Spara

Spara

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 David mars 22, 2014 kl. 10:01

Rödbetsjuice är riktigt bra när man tränar. Mighty sport beet boost verkar vara mycket enklare än att pressa juice själv som jag brukar göra, det blir nog mer ekonomiskt också!

Svara

2 Mikaela Bjerring mars 22, 2014 kl. 10:33

Mighty sport beet boost är en riktigt bra produkt av hög kvalité, och ja, mycket enklare än att pressa egen juice 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: