Uppstramande lermask med rosmarinolja

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 12 oktober, 2017 · 4 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård

Rhassoullera som även kallas kort för rasul, är en mild och välgörande lera från Marocko som är väldigt rik på mineraler. Leran verkar djuprengörande, porsammandragande, vårdande och är fantastisk för alla hudtyper. Genom att tillsätta några droppar eterisk rosmarinolja så får lermasken dessutom uppstramande egenskaper.

Uppstramande ansiktsmask med rosmarinolja

Djuprengörande och uppstramande ansiktsmask

En härligt uppstramande och djuprengörande ansiktsmask kan du göra genom att blanda rhassoullera-pulver med vatten till du fått till en lös pasta. Tillsätt 5 droppar eterisk rosmarinolja och applicera på väl rengjord hud. Låt masken sitta tills den börjar bli torr. Skölj sedan av med ljummet vatten och avsluta med din vanliga hudvårdsrutin.

Rhassoullera för hudvård

Nordafrikanska kvinnor har använt rhassoullera i tusentals år som ett skönhetsmedel för ansikte, kropp och hår. På senare år har uppskattningen av leran även spridit sig runt om i världen. Rhassoullera utvinns från Atlasbergens underjordiska gångar och är rik på mineraler såsom kisel, magnesium, kalium och kalcium. Leran har förmågan att effektivt vårda samtidigt som den absorberar fett och smutspartiklar från hud, hår och hårbotten.

Den sammandragande effekten som leran har bidrar till att öka blodcirkulationen, minskar porerna och ger liv åt huden som blir härligt mjuk och ren efter användning (1). Trots lerans djuprengörande egenskaper så rubbar den inte hudens naturliga fettsyramantel. Passar för alla hudtyper, även den mest känsliga.

Eterisk rosmarinolja för hudvård

Rosmarinolja är en högt uppskattad eterisk olja inom aromaterapi och inom hudvård används den för att öka cirkulationen, jämna ut hudtonen, strama upp, balansera talgproduktionen och för att öka hudens lyster (2). Oljan har därmed fördelar för både ung och oren hud, så väl som för åldrande hud som behöver stramas upp.

Här hittar du återförsäljare av:

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) fördelarna med rhassoullera för hudvård: https://wellnessmama.com/60252/rhassoul-clay/

(2) Kropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Harding, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Malin J oktober 17, 2017 kl. 07:07

Älskar rhassoullera, och ska prova ditt tips om att tillsätta rosmarin.

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 17, 2017 kl. 07:45

Tycker jag att du ska. Riktigt härlig ansiktsmask. 🙂

Svara

3 Anna november 6, 2017 kl. 22:20

Ska provas! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring november 6, 2017 kl. 22:25

Härligt Anna!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: