Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Uppstramande lermask med rosmarinolja

av | okt 12, 2017 | Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Rhassoullera som även kallas kort för rasul, är en mild och välgörande lera från Marocko som är väldigt rik på mineraler. Leran verkar djuprengörande, porsammandragande, vårdande och är fantastisk för alla hudtyper. Genom att tillsätta några droppar eterisk rosmarinolja så får lermasken dessutom uppstramande egenskaper.

Uppstramande lermask med rosmarinolja

Djuprengörande och uppstramande ansiktsmask

En härligt uppstramande och djuprengörande ansiktsmask kan du göra genom att blanda rhassoullera-pulver med vatten till du fått till en lös pasta. Tillsätt 5 droppar eterisk rosmarinolja och applicera på väl rengjord hud. Låt masken sitta tills den börjar bli torr. Skölj sedan av med ljummet vatten och avsluta med din vanliga hudvårdsrutin.

Rhassoullera för hudvård

Nordafrikanska kvinnor har använt rhassoullera i tusentals år som ett skönhetsmedel för ansikte, kropp och hår. På senare år har uppskattningen av leran även spridit sig runt om i världen. Rhassoullera utvinns från Atlasbergens underjordiska gångar och är rik på mineraler så som kisel, magnesium, kalium och kalcium. Leran har förmågan att effektivt vårda samtidigt som den absorberar fett och smutspartiklar från hud, hår och hårbotten.

Den sammandragande effekten som leran har bidrar till att öka blodcirkulationen, minska porer och ge liv åt huden som blir härligt ren och mjuk. Trots lerans djuprengörande egenskaper så rubbar den inte hudens naturliga fettsyramantel. Passar för alla hudtyper, även den mest känsliga.

Eterisk rosmarinolja för hudvård

Rosmarinolja är en högt uppskattad eterisk olja inom aromaterapi och inom hudvård används den för att öka cirkulationen, jämna ut hudtonen, strama upp, balansera talgproduktionen och för att öka hudens lyster. Oljan har därmed fördelar för både ung och oren hud, så väl som för åldrande hud som behöver stramas upp.

 

Här hittar du återförsäljare av:

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Malin J

  Älskar rhassoullera, och ska prova ditt tips om att tillsätta rosmarin.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Tycker jag att du ska. Riktigt härlig ansiktsmask. 🙂

   Svara
 2. Anna

  Ska provas! 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close