Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ringblomssalva – en självklarhet i husapoteket

av | jul 19, 2016 | Alternativ medicin, Ansiktsvård, Blogg, Fotvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet, Örtmedicin | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Användningen av ringblomssalva går väldigt långt tillbaka i tiden. Det är en fantastisk multifunktionell produkt som är bra till väldigt mycket och som borde vara en självklarhet i varje husapotek.

Ringblomssalva - en självklarhet i husapoteket

Ringblomman som läkeväxt

Ringblomma (Calendula officinalis) hör liksom gråbo, maskros, rölleka och kamomill till de korgblommiga växterna. Under många tusen år har ringblomman använts som läkeväxt på många platser runt om i världen. I Mexico använde aztekerna under 1300-talet ringblomman ritualt och för medicinsk syfte – allt från att framkalla kärlek, bevara ungdom, för bättre sömn och till såromslag. Även de gamla grekerna och romarna använde ringblomman flitigt som läkeväxt för en mängd olika åkommor. På 1400-talet tog munkarna med sig ringblomman till Norden där folket fick lära sig om de läkande egenskaperna.

Egenskaper av ringblomssalva

Ringblomssalva med sina antiseptiska och mjukgörande egenskaper har många användningsområden. Den har under hundratals år använts vid olika hudbesvär så som för torr och narig hud och hud som fjällar. Den hjälper småsår och självsprickor att läka snabbare och är helt suverän som fotkräm och handkräm. Kan smörjas på hudirritationer och utslag och är väldigt användbar vid brännskador, solsveda och insektsbett. Ringblomssalva är definitivt en produkt som hör hemma i varje hushåll.

 

Återförsäljare av ringblomssalva hittar du här

 

Hur du gör din egen ringblomsolja kan du läsa här

 

Hur du gör din egen ringblomssalva kan du läsa här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. Eva Öst

    Jag gör min egen ringblomssalva så den finns alltid i mitt hushåll. Använder den till så mycket och skulle inte vilja vara utan den!

    Svara
  2. Madde

    Den underbara ringblomman och ringblomssalva är verkligen helt fantastisk.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close