Öronljus – en välgörande avspänningsmetod

by Mikaela Bjerring on 11 oktober, 2011 · 2 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Hälsa, Örtmedicin, Stress

Öronljus har använts i tusentals år. Det var främst Hopi-indianerna i Amerika som utvecklade idén och började använda öronljus. Därför kallas öronljus även för hopiljus. Öronljus används än idag världen över som en alternativ behandling och som en skön avslappningsmetod.

Hopiljus - öronljus

Hur fungerar öronljus?

Öronljusen fungerar genom ett lätt undertryck i kombination med luftvibrationerna i öronljuset och lågans rörelser ger trumhinnan en mjuk massage. Det ger en skön känsla av  tryckutjämning och värme som upplevs som välgörande och befriande i området runt bihålor, panna och öron. Denna effekt upplevs ofta som en skön och avslappnande smärtlindring och tryckminskning i främst i öronen och huvudet. Detta kan även leda till en mera obehindrad andning genom näsan och man kan uppleva att luktförmågan blir förbättrad. En behandling med öronljus ger en djup känsla av avslappning och ökat välbefinnande.

Öronljus används som en alternativ metod för:

  • Tryckreglering vid huvudvärk, migrän och bihåleinflammation
  • Kroniska öroninflammationer
  • Rengöring av hörselgångarna
  • Lock för öronen
  • Vaxproppar
  • Tinnitus/öronsusningar
  • Avslappning
  • Klåda i öronen
  • Irritation i öronen
  • Eksem i öron och bihålor

Så går en öronljusbehandling till:

Personen som ska utföra öronljusbehandlingen tänder öronljuset i ena ände och för ljusets andra ände lodrätt in i den yttre hörselgången med ett lätt tryck och en lätt vridning. Det ska sluta tätt på sidorna.

En öronljusbehandling skapar ett svagt vakuum som då drar ut vax och annat skräp ur örat och in i det ihåliga ljuset. Efter behandlingen finns en mörk vaxartad substans vanligtvis kvar i änden på ljuset. Det är en mycket behaglig behandling och väldigt avslappnande. Man bör behandla båda öronen och efteråt vila i ca 15-30 minuter.

Återförsäljare för öronljus / hopiljus hittar här

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Mia oktober 12, 2011 kl. 13:50

En vän till mig blev av med sin migrän genom att använda öronljus!

Svara

2 Lis. B oktober 12, 2011 kl. 13:52

Jag har aldrig provat öronljus, men skulle vilja. Jag har hört att det är en väldigt behaglig känsla, både under behandlingen och efteråt.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: