Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Öronljus – En välgörande avspänningsmetod

av | okt 11, 2011 | Alternativ medicin, Blogg, Hälsa, Örtmedicin, Stress | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Öronljus är något som använts i tusentals år. Det var främst Hopi-indianerna i Amerika som utvecklade idén och började använda öronljus. Därav kallas dom även för hopiljus. Öronljus används än idag världen över som en alternativ behandling och som en skön avslappningsmetod.

Öronljus - En välgörande avspänningsmetod

Så fungerar öronljus

Öronljus skapar ett lätt undertryck i kombination med luftvibrationer av värmen och lågans rörelser som ger trumhinnan en mjuk massage. Det ger en skön känsla av tryckutjämning och värme som upplevs som välgörande och befriande i området runt bihålor, panna och öron. Denna effekt upplevs ofta som en skön och avslappnande smärtlindring och tryckminskning i öronen och huvudet. Detta kan även leda till en mer obehindrad andning genom näsan och man kan uppleva att luktförmågan blir förbättrad. En behandling med öronljus ger en djup känsla av avslappning och ökat välbefinnande.

Öronljus används som en alternativ metod för:

 • Tryckreglering vid huvudvärk, migrän och bihåleinflammation
 • Kroniska öroninflammationer
 • Rengöring av hörselgångarna
 • Lock för öronen
 • Vaxproppar
 • Tinnitus/öronsusningar
 • Avslappning
 • Klåda i öronen
 • Irritation i öronen
 • Eksem i öron och bihålor

Så går en öronljusbehandling till:

Personen som ska utföra öronljusbehandlingen tänder öronljuset i ena änden och för ljusets andra ände lodrätt in i den yttre hörselgången med ett lätt tryck och en lätt vridning. Det ska sluta tätt på sidorna. En öronljusbehandling skapar ett svagt vakuum som då ska dra ut vax och annat skräp ur örat och in i det ihåliga ljuset. Efter behandlingen finns en mörk vaxartad substans vanligtvis kvar i änden på ljuset. Det är en mycket behaglig behandling och väldigt avslappnande. Man bör behandla båda öronen och efteråt vila i ca 15-30 minuter.

 

Återförsäljare för öronljus / hopiljus hittar här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Mia

  En vän till mig blev av med sin migrän genom att använda öronljus!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Skönt att din vän fick hjälp. Det kan många gånger vara väldigt effekt mot migrän.

   Svara
 2. Lis. B

  Jag har aldrig provat öronljus, men skulle vilja. Jag har hört att det är en väldigt behaglig känsla, både under behandlingen och efteråt.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag tycker själv att det är en riktigt härlig och avslappnade behandling.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close