Enkel proteinglass (vegan)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 15 juli, 2019 · 10 comments

in Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Laktosfritt, Recept, Träningskost, Vegansk / Vegetarisk kost

Superenkel proteinglass som du kan slänga ihop i ett nafs! Denna glass är inte bara en fröjd för smaksinnet, utan bjuder dessutom på en massa nyttigheter.

Enkel proteinglass recept

Detta behöver (ca 4 st):

Redskap:

  • Glassformar
  • Glasspinnar
  • Stavmixer eller matberedare

Så här gör du:

  1. Mixar alla ingredienser till en jämn och krämig textur med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
  2. Häll upp smeten i glassformerna, sätt i glasspinnarna och frys. Det tar cirka 6 timmar innan dom är ordentligt frysta.
  3. När du ska äta glassarna så kan du hälla lite varmt vatten från kranen på formarna så lossnar dom lätt.

Om hamapfrön och hampaprotein

Hampans frukt är ca 5 millimeter lång och inuti finns de små hampafröna. Eftersom fröet innehåller alla essentiella aminosyror är det en fantastiskt bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein som dessutom är lättsmält för magen. Det som är unikt med hampafröna är att de innehåller edestin som liknar protein som finns i kroppen. Hampaprotein innehåller dessutom en bra mängd grenade aminosyror, som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa.

Hampafröna innehåller även en betydande mängd omega-3, vilket generellt få livsmedel gör. Att få i sig tillräckligt med omega-3 har en stor betydelse för en mängd kroppsfunktioner, inte minst för att minska inflammation i kroppen. Några kända funktioner av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA är att de bidrar till hjärtats normala funktion. Dessutom har DHA betydelse för att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga.Världshälsoorganisationen har erkänt hampfröna som ett livsmedel med optimal balans mellan omega-6 och omega-3, vilket gör det till ett utmärkt livsmedel för att få i sig de livsviktiga fettsyrorna. Hampan som används för livsmedel är enkel att odla och det behövs inga bekämpningsmedel, vilket gör det lätt att producera ekologiskt och hållbart.

Jag har märkt att det kan skilja sig rätt så mycket mellan olika hampaprotein när det kommer till smak. En av mina favoriter är hampaprotein från WellAware eftersom det har en mild och angenäm nötaktig smak, vilket gör det lätt att använda. Det är såklart ekologiskt och rent från sötning, konserveringsmedel och andra tillsatser.

Relaterade inlägg:

 

{ 10 comments… read them below or add one }

1 Palle juli 15, 2019 kl. 20:21

Ser riktigt goda ut. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 17, 2019 kl. 08:24

Tack! Enkla och goda! 🙂

Svara

3 Lena W juli 15, 2019 kl. 21:56

Tack för alla fina tips på bloggen!

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 17, 2019 kl. 08:23

Trevligt att du uppskattar dom. 🙂

Svara

5 Malin C juli 16, 2019 kl. 17:34

Gillar också Wellaware hampaprotein, god smak. Ska prova att göra glassarna, enkelt och en bra variation till smoothies.

Svara

6 Mikaela Bjerring juli 17, 2019 kl. 08:25

Vist har det en god smak. Gillar att det är rent utan tillsatser med.

Svara

7 Per K juli 17, 2019 kl. 07:57

Ser gott ut. 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring juli 17, 2019 kl. 08:22

Tack! Ja riktigt goda. 🙂

Svara

9 Angelika juli 17, 2019 kl. 08:12

Åh, vad gott! Tack för tipset! <3

Svara

10 Mikaela Bjerring juli 17, 2019 kl. 08:26

Varsågod! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: