– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken och Meds –
Superenkel proteinglass som du kan slänga ihop i ett nafs! Denna glassen är inte bara en fröjd för smaklökarna, utan bjuder dessutom på en massa nyttigheter.
Detta behöver (cirka 4 st):
- 1 dl krämig kokosgrädde
- 1 st banan
- 2 dl ananas
- Saften av en pressad lime eller en halv citron
- 1 dl hampaprotein
Redskap:
- Glassformar
- Stavmixer eller matberedare
Så här gör du:
- Mixa alla ingredienser till en jämn och krämig smet med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
- Häll upp smeten i glassformar, sätt i glasspinnar och ställ in dom i frysen. Du hittar ett stort utbud av glassformar här. Det tar cirka 6 timmar innan dom är ordentligt frysta.
- När du ska äta glassarna så kan du hälla lite varmt vatten från kranen på formarna så lossnar dom lätt.
Hampafrön och hampaprotein som livsmedel
Hampans frukt är cirka 5 millimeter lång och inuti finns små hampafrön. Eftersom fröna innehåller alla essentiella aminosyror är det en fantastiskt bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein som dessutom är lättsmält för magen. Hampaprotein innehåller dessutom en bra mängd grenade aminosyror, som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa.
Hampafröna innehåller även en betydande mängd omega-3, vilket generellt få livsmedel gör. Att få i sig tillräckligt med omega-3 har en stor betydelse för en mängd kroppsfunktioner, inte minst för att minska inflammation i kroppen. Några kända funktioner av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA är att de bidrar till hjärtats normala funktion. Dessutom har DHA betydelse för att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga.
Världshälsoorganisationen (WHO) har erkänt hampfröna som ett livsmedel med optimal balans mellan omega-6 och omega-3. Det gör det till ett utmärkt livsmedel för att få i sig de livsviktiga fettsyrorna. Hampan som används för livsmedel är enkel att odla. Det behövs inga bekämpningsmedel, vilket gör växten lätt att producera ekologiskt och hållbart.
Jag har märkt att det kan skilja sig rätt så mycket mellan olika hampaprotein när det kommer till smak. En av mina favoriter är hampaprotein från WellAware eftersom den har en mild och nötaktig smak, som gör den lätt att använda. Den är tillverkad av skalade hampafrön, vilket ger proteinpulvret en vit färg istället för grön som man får med oskalade frön. Produkten är såklart ekologisk och ren från sötning, konserveringsmedel och andra tillsatser.
Ser riktigt goda ut. 🙂
Tack! Enkla och goda! 🙂
Tack för alla fina tips på bloggen!
Trevligt att du uppskattar dom. 🙂
Gillar också Wellaware hampaprotein, god smak. Ska prova att göra glassarna, enkelt och en bra variation till smoothies.
Vist har det en god smak. Gillar att det är rent utan tillsatser med.
Ser gott ut. 🙂
Tack! Ja riktigt goda. 🙂
Åh, vad gott! Tack för tipset! <3
Varsågod! 🙂