– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –
Superenkel proteinglass som du kan slänga ihop i ett nafs! Denna glass är inte bara en fröjd för smaksinnet, utan bjuder dessutom på en massa nyttigheter.



Detta behöver (ca 4 st):
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 dl banan
- 2 dl ananas
- Saften av en pressad lime eller en halv citron
- 1 dl hampaprotein
Redskap:
- Glassformar
- Glasspinnar
- Stavmixer eller matberedare
Så här gör du:
- Mixar alla ingredienser till en jämn och krämig textur med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
- Häll upp smeten i glassformerna, sätt i glasspinnarna och frys. Det tar cirka 6 timmar innan dom är ordentligt frysta.
- När du ska äta glassarna så kan du hälla lite varmt vatten från kranen på formarna så lossnar dom lätt.
Om hampafrön och hampaprotein
Hampans frukt är ca 5 millimeter lång och inuti finns de små hampafröna. Eftersom fröet innehåller alla essentiella aminosyror är det en fantastiskt bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein som dessutom är lättsmält för magen. Det som är unikt med hampafröna är att de innehåller edestin som liknar protein som finns i kroppen. Hampaprotein innehåller dessutom en bra mängd grenade aminosyror, som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa.
Hampafröna innehåller även en betydande mängd omega-3, vilket generellt få livsmedel gör. Att få i sig tillräckligt med omega-3 har en stor betydelse för en mängd kroppsfunktioner, inte minst för att minska inflammation i kroppen. Några kända funktioner av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA är att de bidrar till hjärtats normala funktion. Dessutom har DHA betydelse för att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga.Världshälsoorganisationen har erkänt hampfröna som ett livsmedel med optimal balans mellan omega-6 och omega-3, vilket gör det till ett utmärkt livsmedel för att få i sig de livsviktiga fettsyrorna. Hampan som används för livsmedel är enkel att odla och det behövs inga bekämpningsmedel, vilket gör det lätt att producera ekologiskt och hållbart.
Jag har märkt att det kan skilja sig rätt så mycket mellan olika hampaprotein när det kommer till smak. En av mina favoriter är hampaprotein från WellAware eftersom det har en mild och angenäm nötaktig smak, vilket gör det lätt att använda. Det är såklart ekologiskt och rent från sötning, konserveringsmedel och andra tillsatser.
Ser riktigt goda ut. 🙂
Tack! Enkla och goda! 🙂
Tack för alla fina tips på bloggen!
Trevligt att du uppskattar dom. 🙂
Gillar också Wellaware hampaprotein, god smak. Ska prova att göra glassarna, enkelt och en bra variation till smoothies.
Vist har det en god smak. Gillar att det är rent utan tillsatser med.
Ser gott ut. 🙂
Tack! Ja riktigt goda. 🙂
Åh, vad gott! Tack för tipset! <3
Varsågod! 🙂