Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore – 

Superenkel proteinglass som du kan slänga ihop i ett nafs! Denna glass är inte bara en fröjd för smaksinnet, utan bjuder dessutom på en massa nyttigheter.

Enkel proteinglass (vegan)

Detta behöver (ca 4 st):

Redskap:

 • Glassformar
 • Glasspinnar
 • Stavmixer eller matberedare

Så här gör du:

 1. Mixar alla ingredienser till en jämn och krämig textur med hjälp av en stavmixer eller en matberedare.
 2. Häll upp smeten i glassformerna, sätt i glasspinnarna och frys. Det tar cirka 6 timmar innan dom är ordentligt frysta.
 3. När du ska äta glassarna så kan du hälla lite varmt vatten från kranen på formarna så lossnar dom lätt.

Om hampafrön och hampaprotein

Hampans frukt är ca 5 millimeter lång och inuti finns de små hampafröna. Eftersom fröet innehåller alla essentiella aminosyror är det en fantastiskt bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein som dessutom är lättsmält för magen. Det som är unikt med hampafröna är att de innehåller edestin som liknar protein som finns i kroppen. Hampaprotein innehåller dessutom en bra mängd grenade aminosyror, som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa.

Hampafröna innehåller även en betydande mängd omega-3, vilket generellt få livsmedel gör. Att få i sig tillräckligt med omega-3 har en stor betydelse för en mängd kroppsfunktioner, inte minst för att minska inflammation i kroppen. Några kända funktioner av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA är att de bidrar till hjärtats normala funktion. Dessutom har DHA betydelse för att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga.Världshälsoorganisationen har erkänt hampfröna som ett livsmedel med optimal balans mellan omega-6 och omega-3, vilket gör det till ett utmärkt livsmedel för att få i sig de livsviktiga fettsyrorna. Hampan som används för livsmedel är enkel att odla och det behövs inga bekämpningsmedel, vilket gör det lätt att producera ekologiskt och hållbart.

Jag har märkt att det kan skilja sig rätt så mycket mellan olika hampaprotein när det kommer till smak. En av mina favoriter är hampaprotein från WellAware eftersom det har en mild och angenäm nötaktig smak, vilket gör det lätt att använda. Det är såklart ekologiskt och rent från sötning, konserveringsmedel och andra tillsatser.

 

Relaterade inlägg:

10 Kommentarer

 1. Palle

  Ser riktigt goda ut. 🙂

  Svara
 2. Lena W

  Tack för alla fina tips på bloggen!

  Svara
 3. Malin C

  Gillar också Wellaware hampaprotein, god smak. Ska prova att göra glassarna, enkelt och en bra variation till smoothies.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Vist har det en god smak. Gillar att det är rent utan tillsatser med.

   Svara
 4. Per K

  Ser gott ut. 🙂

  Svara
 5. Angelika

  Åh, vad gott! Tack för tipset! <3

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close