Pure Collagen med marint kollagen typ 1

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 18 februari, 2019 · 6 comments

in Anti-aging, Blogg, Hälsa, Hälsokost, Huden, Hudvård inifrån, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet

Kollagen är ett fiberprotein som underhåller smidighet, fasthet och flexibilitet i kroppens vävnader. Det finns ett flertal olika typer som alla har sin specifika funktion. Här är produkten Pure Collagen som innehåller marint kollagen typ 1, speciellt framtaget för att stärka hud, hår, naglar och leder.

Pure Collagen med marint kollagen typ 1 - för hud, hår, naglar och leder

Kollagenets betydelse för kroppen

Kollagen utgör 25-30 procent av allt protein i kroppen. Det är ett komplext fiberprotein som underhåller flexibilitet och styrka i hela kroppen och som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Kollagen förekommer framför allt i stödjevävnad som senor, ben och hela 70 procent av huden består av kollagen. Det utgör även en viktig struktur i bindväv, muskelvävnad, leder, ligament, brosk, hår och naglar.

Olika typer av kollagen

Man har kunnat identifiera minst 16 olika sorters kollagen som delas in i olika typer och grupper baserat på deras strukturella form. Det är främst 6 typer som man talar om, där typ 1, 2 och 3 utgör närmare 90 procent av allt kollagen i kroppen, varav typ 1 dominerar.

Kollagen typ 1: Förekommer främst i hud, naglar, hår, leder, senor, ligament, skelett, tänder, interstitialvätska och organ.

Kollagen typ 2: Förekommer främst i ögonvätska, ledvätska, brosk och är det dominerande proteinet i ledbrosk (ca 60 %).

Kollagen typ 3: Förekommer i lever, hud, blodkärl och muskler.

Kollagen typ 4: Förekommer främst i basalmembran, njurar och många andra inre organ.

Kollagen typ 5: Förekommer främst i cellvävnadens ytskikt, interstitialvätska, fostervävnad

Kollagen typ 6: Förekommer bland annat i interstitialvätska.

Kollagenproduktionen avtar med åldern

Kroppen producerar hela tiden nytt kollagen för att reparera vävnad som blivit skadad. Men som en del av åldersprocessen avtar den egna kollagenproduktion gradvis från ca 25-årsålder, vilket påverkar kroppen på en rad olika sätt. När kollagenet minskar kan det visa sig som smärta, värk, stelhet, trötthet och försämrad prestationsförmåga eftersom kollagen fungerar som katalysator för reparation och tillväxt i nästan all vävnad i kroppen. På huden märker man av det genom att den förlorar sin styrka, elasticitet och jämnhet. Huden mister sin fyllighet, vilket gör den slapp. Linjer, rynkor och pigmentförändringar blidas. På håret märker man av det genom att texturen förändras och att det blir tunnare.

Om Vitaprana Pure Collagen

Det finns som sagt många olika kollagenbindningar i kroppen som alla har sin specifika funktion. Vitaprana Pure Collagen innehåller typ 1 och är ett kosttillskott utformat speciellt för att stärka kollagenet i hud, hår, naglar och leder. Kollagenet är utvunnet från Nordatlantisk vildfångad torsk från hållbart fiske. Kollagenet är hydrolyserat, vilket betyder att det brutits ner till peptidlängder. Att kollagenet är  hydrolyserat är viktigt för att kroppen ska kunna ta upp det och utnyttja det rätt. Om kollagenet inte är hydrolyserat kommer kroppen helt enkelt bara förbränna det som vilket annat protein som helst. Pure Collagen är ett lättlösligt och smaklöst pulver, vilket gör det lätt att dricka. Blanda en matsked (ca 5 gram) med vatten, juice eller tillsätt i en smoothie 1–3 gånger per dag.

Återförsäljare av Pure Collagen hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Malin C februari 18, 2019 kl. 21:12

Tack för tipset!

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 19, 2019 kl. 10:44

Kul att du uppskattar det!

Svara

3 Anne februari 19, 2019 kl. 09:37

Kollagen är så bra! Har använt ett annat märke, men ska prova detta nästa gång.

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 19, 2019 kl. 10:48

Kollagen är verkligen fantastiskt.

Svara

5 Magda februari 19, 2019 kl. 10:18

Har använt tillskott av kollagen i flera år nu och vilken skillnad det har gjort för mig! Kollagen är helt enkelt fantastiskt!

Svara

6 Mikaela Bjerring februari 19, 2019 kl. 10:42

Ja, det kan göra stor skillnad. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: