Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Raw cheesecake med sommarbär

av | jun 2, 2021 | Blogg, Kost & Näring, Recept - veganska & vegetariska | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Här följer ett recept för en riktigt krämig och god raw cheesecake med en rik smak av bär. Vegan, glutenfri och utan vitt socker. En ljuvlig dessert som är en fröjd för både ögat och smaklökarna.

Raw cheesecake med sommarbär recept

Att baka raw tycker jag själv är fantastiskt fräscht och roligt. Det är även rätt så svårt att misslyckas med eftersom det inte krävs någon gräddning. Ju kraftigare mixer/matberedare du har, desto snabbare går det att få fyllningen riktigt slät och krämig. Skulle du inte ha tillgång till färska bär så går frysta lika bra. Se bara till att tina dom först.

Ingredienser till botten:

Ingredienser till fyllningen:

Förberedelser:

Börja med att blötlägga nötterna. Lägg valnötterna och cashewnötterna i två separata skålar. Fyll på med vatten så att nötterna täcks och tillsätt lite havssalt. Efter 4 och 5 timmar sköljer du av nötterna i kallt vatten och låter dom rinna av ordentligt.

Förbered en springform genom att klipp ut ett bakplåtspapper i en cirkelform som täcker botten. Storleken på den formen som jag använde är 20 cm i diameter, men vilken storlek som helst går bra. Ju mindre form ju högre kaka.

Bottnen:

Mät upp alla ingredienser för botten i en mixer/matberedare och mixa tills du fått en deg som håller ihop bra. Lägg över degen i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Ta hjälp av händerna för platta ut den ordentligt.

Fyllning:

  1. Om din kokosolja är i fast form så kan du ställa burken i en skål med varmt vatten från kranen så oljan blir flytande. Kokosoljan smälter vid 25 grader och du vill bara ha den flytande inte uppvärmd.
  2. Vispa upp kokosgrädden tills den är riktigt fast och ställ in i kylen så länge. Observera att inte alla märken går att vispa så se till att du väljer en vispbar. Du vill även ha den kylskåpskall när du vispar annars kommer du inte få upp den fluffig och fast. Om kokosgrädden är för lös kommer inte fyllningen få rätt konsistens.
  3. Mixa de blötlagda cashewnötterna tills du fått en slät kräm.
  4. Tillsätt bären till cashewkrämen och mixa igen tills helt slätt.
  5. Tillsätt övriga ingredienser: sirapen, saften och zesten av en citron, havssaltet, kokosoljan, kokosgrädden och mixa tills allt blandats väl.
  6. Smaka av om den är söt nog och justera sötman om nödvändigt. Om bären du använder är riktigt söta så tycker jag själv att det räcker med 1/2 dl sirap, men gå efter dina egna preferenser. Häll fyllningen över botten i formen i ett jämnt lager. Täck över formen med något och ställ in i kylen. Låt den stå kallt i minst 8 timmar så den hinner sätta sig.

Servering: Ta ut din cheesecake direkt innan servering och dekorera med bär eller vad du behagar. Skulle den vara lite lös i konsistensen så kan du sätta in den i frysen 1/2-1 timme innan servering. Den håller sig bra i kylskåp i cirka en vecka och går även bra att frysa i bitar.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Kate

    Tack för receptet! Den ska göras i sommar. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Varsågod och vad roligt att du vill göra den. 🙂

  2. Gunilla

    Ser helt otroligt god ut och så somrig. Den ska jag göra till midsommar. Tack för tipset och receptet.

    Kram

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack och vad roligt att du ska göra den till midsommar. 🙂

  3. Magda

    Men oj så gott! 🙂 Den måste jag prova!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så trevligt att höra att du vill göra den. 🙂

  4. Anne

    Wow! Mums så gott. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och reducera tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera normalt och effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close