– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Här följer ett recept för en riktigt krämig och god raw cheesecake med en rik smak av bär. Vegan, glutenfri och utan vitt socker. En ljuvlig dessert som är en verklig fröjd för både ögat och smaklökarna.

Raw cheesecake med sommarbär

Att baka raw tycker jag själv är fantastiskt fräscht och roligt. Det är även rätt så svårt att misslyckas, eftersom det inte krävs någon gräddning. Ju kraftigare mixer/matberedare du har, desto snabbare går det att få fyllningen riktigt slät och krämig. Skulle du inte ha tillgång till färska bär, så går frysta lika bra. Se bara till att tina dom först.

Ingredienser till botten:

Ingredienser till fyllningen:

Raw cheesecake med sommarbär

Förberedelser:

Börja med att blötlägga nötterna. Lägg valnötterna och cashewnötterna i två separata skålar. Fyll på med vatten så att nötterna täcks och tillsätt lite havssalt. Efter 4 timmar (cashewnötterna) och 5 timmar (valnötterna), sköljer du av dom i kallt vatten och låter dom rinna av ordentligt.

Förbered en springform genom att klipp ut ett bakplåtspapper i en cirkel som täcker botten. Storleken på formen som jag använde var 20 cm i diameter, men vilken storlek som helst går bra. Ju mindre form, ju högre kaka.

Så här gör du botten:

Mät upp alla ingredienser för botten i en mixer/matberedare och mixa tills du fått en deg som håller ihop bra. Lägg över degen i formen och tryck ut den i ett jämnt lager. 

Så här gör du fyllningen:

  1. Om din kokosolja är i fast form så ställer du burken i en skål med varmt vatten från kranen så oljan blir flytande. Kokosoljan smälter vid 25 grader och du vill bara ha den flytande, inte uppvärmd.
  2. Vispa upp kokosgrädden tills den är riktigt fast och ställ in den i kylen så länge. Observera att inte alla märken går att vispa, så se till att du väljer en vispbar (jag har länkat till en vispbar i listan för ingredienser). Du vill även ha den kylskåpskall, annars kommer du inte att få den fluffig och fast. Om kokosgrädden är för lös, kommer inte fyllningen att få rätt konsistens.
  3. Mixa de blötlagda cashewnötterna tills du fått en slät kräm.
  4. Tillsätt bären till cashewkrämen och mixa igen tills helt slätt.
  5. Tillsätt övriga ingredienser: sirapen, saften och zesten av en citron, havssaltet, kokosoljan, den vispade kokosgrädden och blanda om väl.
  6. Smaka av smeten om den är söt nog och justera sötman om nödvändigt. Om bären du använder är riktigt söta så tycker jag själv att det räcker med 1/2 dl sirap, men gå efter dina egna preferenser. Häll fyllningen över botten i formen i ett jämnt lager. Täck över formen och ställ in den i kylskåpet. Låt den stå kallt i minst 8 timmar så den hinner sätta sig.

Servering: Ta ut din raw cheesecake direkt innan servering och dekorera med bär eller vad du behagar. Skulle den vara lite lös i konsistensen, så kan du sätta in den i frysen i 30-60 minuter innan servering. Den håller sig bra i kylskåp i cirka en vecka och går även bra att frysa i bitar.

 

Relaterade inlägg:

 

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

Ugnsbakad gröt med nötter och blåbär

Ugnsbakad gröt med nötter och blåbär

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Ugnsbakad gröt är en lite lyxigare variant till vanlig havregrynsgröt som tillagas i kastrull. En riktigt god helgfrukost, eller förbered den dagen innan så du har frukosten färdig till nästa morgon....

8 Kommentarer

  1. Kate

    Tack för receptet! Den ska göras i sommar. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Varsågod och vad roligt att du vill göra den. 🙂

  2. Gunilla

    Ser helt otroligt god ut och så somrig. Den ska jag göra till midsommar. Tack för tipset och receptet.

    Kram

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack och vad roligt att du ska göra den till midsommar. 🙂

  3. Magda

    Men oj så gott! 🙂 Den måste jag prova!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så trevligt att höra att du vill göra den. 🙂

  4. Anne

    Wow! Mums så gott. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...