– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Att baka raw är riktigt fräscht och gott. Det är även roligt att göra och svårt att misslyckas med. Raw innebär att man använder sig av näringstäta och hälsosamma livsmedel där inget värmts upp över 42 grader så att näringen bibehålls. Här följer ett recept på riktigt goda raw blåbärsrutor.

Ingredienser för raw blåbärsrutor:
Botten:
- 3 dl mandelmjöl
- 5 st urkärnade dadlar
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 2/3 tsk mald kardemumma
Topping:
- 2 dl blåbär
- 1 dl vatten
- 1 1/2 msk yaconsirap
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 4 msk chiafrön
- En näve hackade hasselnötter för topping
Så här gör du:
- Börja med att göra botten. Mixa mandelmjöl, dadlar, kardemumma och kallpressad kokosolja med hjälp av en matberedare/hackare. Du vill mixa tills du fått en riktigt smidig deg som håller ihop bra.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en fyrkant, knappt 1 cm tjock.
- Ställ in botten i kylskåpet så den får stå till sig medan du gör toppingen.
- Mät upp blåbär, vatten, sirap, vaniljpulver och mixa till en slät sås. Tillsätt chiafröna, rör om ordentligt och ställ in i den i kylskåpet så att chiafröna får tid att svälla under ett par timmar. Blåbärstoppingen ska ha en konsistens som en fast sylt. Om den skulle kännas för lös, så kan du tillsätta lite mer chiafrön och låta den stå en stund till.
- Ta ut botten från kylskåpet och bre på blåbärstoppingen i ett jämnt lager. Avsluta med att strö över hackade hasselnötter.
- Skär upp i rutor innan servering.
Relaterade inlägg:
Ser jättegoda ut! 🙂
Tack! Dom är jättegoda. 🙂
Åh, så gott! Dom ska jag göra <3
Vad roligt!Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂
Precis i min smak! Läser ingredienserna och vet att det kommer att smaka fantastiskt. <3
Dom blir verkligen jättegoda. 🙂