– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Att baka raw är riktigt fräscht och gott. Det är även roligt att göra, oftast lätt att svänga ihop och svårt att misslyckas med. Raw innebär att man använder sig av näringstäta och hälsosamma livsmedel där inget värmts upp över 42 grader så att näringen är bibehållen. Här följer ett recept på riktigt goda blåbärsrutor.
Botten:
- 3 dl mandelmjöl
- 5 st urkärnade dadlar
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 2/3 tsk mald kardemumma
Topping:
- 2 dl blåbär
- 1 dl vatten
- 1 1/2 msk kokossirap eller yaconsirap
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 4 msk chiafrön
- En näve hackade hasselnötter för topping
Så här gör du:
- Börja med att göra botten. Mixa mandelmjöl, dadlar, kardemumma och kallpressad kokosolja med hjälp av en matberedare/hackare. Du vill mixa tills du fått en riktigt smidig deg som håller ihop.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en fyrkant, knappt 1 cm tjock.
- Ställ in botten i kylskåpet och fortsätt med toppingen.
- Mät upp blåbär, vatten, sötning, vaniljpulver och mixa slätt. Tillsätt chiafröna, rör om ordentligt och ställ in i kylskåpet så att chiafröna får tid att svälla under ett par timmar. Blåbärstoppingen ska få en konsistens som en fast sylt. Det kan variera lite hur mycket chiafröna sväller, så om den kännas för lös så tillsätter du lite mer chiafrön och låter den stå ett tag till.
- Ta ut botten från kylskåpet och bre på blåbärstoppingen i ett jämnt lager. Avsluta med att strö över lite hackade nötter.
- Skär upp i rutor innan servering.
Ser jättegoda ut! 🙂
Tack! Dom är jättegoda. 🙂
Åh, så gott! Dom ska jag göra <3
Vad roligt!Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂
Precis i min smak! Läser ingredienserna och vet att det kommer att smaka fantastiskt. <3
Dom blir verkligen jättegoda. 🙂