RAW blåbärsrutor

- Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 21 oktober, 2019 · 6 comments

in Blogg, Glutenfritt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Vegansk / Vegetarisk kost

Att baka raw är riktigt fräscht och gott. Det är även roligt att göra, oftast lätt att svänga ihop och svårt att misslyckas. Raw innebär att man använder sig av näringstäta och hälsosamma livsmedel där inget värms upp över 42 grader så att näringen bibehålls. Här följer ett recept på riktigt goda blåbärsrutor.

Raw blåbärsrutor recept

Botten:

Topping:

Så här gör du:

  1. Börja med att göra bottnen. Mixa mandelmjöl, dadlar, kardemumma och kallpressad kokosolja med hjälp av en matberedare/hackare. Du vill mixa tills du fått en riktigt smidig deg som håller ihop.
  2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en fyrkant, knappt 1 cm tjock.
  3. Ställ in bottnen i kylskåpet och fortsätt med toppingen.
  4. Mät upp blåbär, vatten, sötning, vaniljpulver och mixa slätt. tillsätt chiafröna, rör om ordentligt och ställ in i kylskåpet så att chiafröna får tid att svälla under ett par timmar. Blåbärstoppingen ska få en konsistens som en fast sylt. Det kan variera lite hur mycket chiafröna sväller, så om den kännas för lös så tillsätter du lite mer chiafrön och låter den stå ett tag till.
  5. Ta ut bottnen från kylskåpet och bre på blåbärstoppingen i ett jämnt lager och avsluta med att strö över lite hackade nötter.
  6. Skär upp i rutor innan servering.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Amanda H oktober 21, 2019 kl. 20:29

Ser jättegoda ut! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 22, 2019 kl. 18:37

Tack! Dom är jättegoda. 🙂

Svara

3 Sandra oktober 22, 2019 kl. 10:12

Åh, så gott! Dom ska jag göra <3

Svara

4 Mikaela Bjerring oktober 22, 2019 kl. 18:38

Vad roligt!Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

Svara

5 A.W oktober 22, 2019 kl. 18:22

Precis i min smak! Läser ingredienserna och vet att det kommer att smaka fantastiskt. <3

Svara

6 Mikaela Bjerring oktober 22, 2019 kl. 18:34

Dom blir verkligen jättegoda. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: