– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Raw lingonbollar gjorda av nötter och frukt, smaksatta med kanel, ingefära, kardemumma och lingon. Superenkla att göra och vansinnigt goda. Perfekta för att ersätta den där onyttiga fikan med, eller när du behöver en energikick under dagen.

Ingredienser för raw lingonbollar (cirka 12 st):
- 16 dadlar
- 4 dl cashewnötter (blötlagda)
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 1 msk vatten
- 2 tsk ceylon kanel
- 1 tsk ingefära
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kardemumma
- 4 tsk lingonpulver + lingonpulver att rulla bollarna i
Så här gör du:
- Börja med att blötlägga cashewnötterna. Skölj nötterna och lägg dom i en skål. Häll på med rumstempererat vatten så de täcks helt och tillsätt ungefär 1 msk havssalt per liter vatten. Täck över med en kökshandduk och låt dom stå i rumstemperatur i cirka 3 timmar. När dom stått sin tid så häller du över dom i en sil och sköljer av dom under rinnande vatten.
- Lägg dadlarna och cashewnötterna i en matberedare och mixa tills allt är finfördelat.
- Tillsätt övriga ingredienser: kallpressad kokosolja, vatten, ceylon kanel, ingefära, vaniljpulver, kardemumma och lingonpulver. Mixa igen tills du har fått en deg som håller ihop bra.
- Rulla bollar av degen. och ställ in dom i kylen i minst 30 minuter.
- Ta ut bollarna och rulla dom i lingonpulver eller sikta över om du tycker att det är lättare.
- Förvara lingonbollarna i kylen tills dom ska avnjutas. De går även utmärkt att frysa.
Blev riktigt sugen nu. 🙂 Får nog prova mig på att göra dom en dag.
Tycker jag du ska göra kalle. 🙂
Ser galet gott ut! <3
Tack! Dom är verkligen en vinnare. 🙂