Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Silicea för huden, håret och naglarna

av | maj 15, 2013 | Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Hudvård inifrån, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Att få i sig rätt näring är en förutsättning för ett välmående, friskt och starkt hår, hud och naglar. Här spelar mineralen kisel en betydande roll. Silicea är en produktserie av vegetabiliska kosttillskott med kisel (silica) framtagna speciellt för att främja hud, hår, naglar och maghälsan.

Silicea för huden, håret och naglarna

Kort om mineralen kisel

Kisel är ett spårämne som finns naturligt i kroppen och som behövs för att bland annat bibehålla normal uppbyggnad av kollagen och bindväv. Kollagen är ett strukturprotein som finns i bindväv och som har en stödjande och sammanhållande funktion. Bindväv finns i hela kroppen och omsluter muskler, vävnader och organ. Det innebär även att kisel har en stor betydelse för håret, huden och naglarna. Kisel har även en gynnsam effekt på mag-tarmsystemet.

Silicea för hår, hud och naglar

När det gäller att vårda hud, hår och naglar inifrån så måste man ha lite tålamod. Både hår och naglar växer långsamt. Normalt växer håret drygt 0,3 mm per dygn och naglarna ca 0,1 mm. Även hudens cellförnyelse tar tid och därmed händer det inga underverk över en natt. Enligt tillverkarna av Silicea kan man efter 8-12 veckor av intag räkna med att känna och se resultat.

Octean Original Silicea är ett kosttillskott som innehåller kisel som finns både i form av Orginal Silicea kapslar och som flytande tillskott Orginal Silicea kiselgel beroende på vad man föredrar. Originalet har funnits på marknaden sedan 1968 och är ett av Sveriges mest sålda kosttillskott för hud, hår och naglar.

Original silicea kiselgel är en trögflytande gel som består av kisel och syre tillsammans med vatten. Tillskottet är 100 % naturligt och innehåller varken konserveringsmedel eller andra tillsatser. Original Silicea kapslar innehåller samma ytterst finfördelade kisel som i mag-tarmkanalen absorberar vätska och bildar en gel som skyddar magens och tarmarnas slemhinnor och som absorberas in i blodet via tarmen. Mineraliskt kisel absorberas lätt av blodet från tarmen och transporteras överallt i kroppen där bindväv finns. Enligt tillverkarna så kan du förvänta dig följande av Silicea:

 • Tjockare och glansigare hår
 • Fastare och mer elastisk hud
 • Starkare naglar
 • Frisk bindväv
 • Starkare senor och ligament
 • Hjälper benuppbyggnad

I Silicea produktserie ingår även Silicea schampo, Silicea man och Silicea mag-gel.

 

Återförsäljare av samtliga Siliceaprodukter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Mia Ström

  Tack för tipset! Det ska jag prova. Jag har mycket sköra naglar och tunt och sprött hår, så om detta får mitt hår och naglar att må bättre, så kommer även jag må bättre 🙂

  Svara
 2. Anna B

  Silicea är bra produkter, jag har använt dem sedan en tid tillbaka.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart Kikki! 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close