Silicea för huden, håret och naglarna

by Mikaela Bjerring on 15 maj, 2013 · 4 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård

Alla organ i kroppen omges eller byggs upp av bindväv. En frisk och stark bindväv är en stor förutsättning för fast, frisk och slät hud, vackert och hälsosamt hår samt starka naglar.

Kisel är en mineral som spelar en betydande roll i stort sätt alla våra organ och brist kan påverka kroppens hälsa på många nivåer (1).  Kisel bidrar  bl.a. till uppbyggnad av bindväv samt kollagen vilket innebär att kisel även är av stor betydelse för håret, huden och naglarnas hälsa och välbefinnande.

Silicea är en produktserie som bl.a innehåller kisel som jag själv nu provat under drygt 2 månaders tid. som man tar invärtes och Silicea - Aloe Vera Face and body repair gel som tillför näring och fukt från utsidan.

När det gäller att vårda hud, hår och naglar inifrån gäller det att ha lite tålamod. Både hår och naglar växer långsamt –  normalt växer håret drygt 0,3 mm per dygn och naglarna ca 0,1 mm. Även huden cellförnyelse tar tid och därmed händer det inga underverk över en natt. Efter 4-8 veckor  av  intag av Silicea kan man räkna med att känna och se resultat.

Efter en tids användning upplevde jag att mina naglar växt fortare än vanligt. Även huden kändes mjukare, smidig och mindre känslig. Håret är mer svårt att avgöra då jag inte har haft problem med håravfall eller torrt och sprött hår, men hälsosamt och glansigt är det.

Silicea - kapslar för hår, hud, och naglar

Silicea – kapslar för hår, hud, och naglar

Silicea – kapslar för hår, hud, och naglar

Förutom kisel innehåller Silicea - kapslar för hår, hud, och naglar noga utvalda vitaminer och mineraler för hårets, hudens och naglarnas välbefinnande (3).

  • Zink som har betydelse för normalt hår, hud och naglar.
  • Selen som bidrar till att bibehålla normala naglar.
  • Mangan har betydelse för normal bildning av bindväv och bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
  • Biotin som bidrar till att upprätthålla normalt hår och normal hud.

Silicea – Aloe Vera Face and body repair gel

Silicea - Aloe Vera Face and body repair gel är en återfuktande gel som motverkar hudens ålderstecken som t ex torrhetsrynkor och fina linjer (4). Gelen innehåller kisel tillsammans med näringsrik Aloe Vera vilket är två välkända substanser för hudvård. Silicea Face & Body Repair Gel tillför näring och fukt samt skyddar huden mot yttre påfrestningar, vilket gör huden mjuk och slät (4).

Silicea - Aloe Vera Face and body repair gel

Silicea – Aloe Vera Face and body repair gel

Silicea - Aloe Vera Face and body repair gel har blivit en favorit som jag absolut kommer att fortsätta använda dagligen tillsammans med Silicea kapslarna. Gelen appliceras till fördel efter rengöring när huden fortfarande är lite fuktig. En liten mängd räcker långt. När gelen gått in i huden applicerar du din ordinarie fuktighetskräm. Om du har fet hud kan det räcka med enbart Silicea repair gel. Gelen går även att använda på hela kroppen om så önskas. Ger både fukt och näring av Aloe Vera och kisel.

Här hittar du alla Silicea produkter

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Dartsch PC.Evaluation of beneficial health effekts of Kieselsäure-Gel on culltured connective tissue fibroblasts. Innovations in food technology 2009; 42: 62-64. Kommentar: Original Silicea säljs under varumärket Sikapur på apotek i Tyskland.

(2) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, Sidor: 382 - 383 ,ISBN: 91-631-7910-5.

(3) Silicea.se - http://www.silicea.se/siliceaprodukter/original-silicea-gel/

(4) Silicea.se - http://www.silicea.se/siliceaprodukter/silicea-face-body/

Konsument undersökning om Silicea: http://www.silicea.se/wp-content/uploads/2012/08/Original_silicea_konsument.pdf

Bildkälla: Silicea.se

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Mia Ström maj 15, 2013 kl. 14:19

Tack för tipset! Det ska jag prova. Jag har mycket sköra naglar och tunt och sprött hår, så om detta får mitt hår och naglar att må bättre, så kommer även jag må bättre 🙂

Svara

2 Anna B maj 15, 2013 kl. 14:20

Silicea är bra produkter, jag har använt dem sedan en tid tillbaka.

Svara

3 Kikki Sandström Inspiratör o Coach maj 17, 2013 kl. 08:10

Jag har ätit Silicea en tid nu, några månader, och har fått en remarkabel förbättring av hår, hud och naglar. Härligt!

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 17, 2013 kl. 08:58

Underbart Kikki! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: