Silicea för huden, håret och naglarna

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 15 maj, 2013 · 6 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Hudvård inifrån, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Att få i sig rätt näring är en förutsättning för ett välmående, friskt och starkt hår, hud och naglar. Här spelar mineralen kisel en betydande roll. Silicea är en produktserie av vegetabiliska kosttillskott med kisel (silica) framtagna speciellt för att bibehålla ett tjockt vackert hår, en frisk elastisk hud och starka, hälsosamma naglar.

Silicea för huden, håret och naglarna

Kort om mineralen kisel

Kisel är ett spårämne som finns naturligt i kroppen och som behövs för att bland annat bibehålla normal uppbyggnad av kollagen och bindväv. Kollagen är ett protein som finns i bindväv och som har en stödjande och sammanhållande funktion. Bindväv finns i hela kroppen och omsluter muskler, vävnader och organ. Det innebär även att kisel har en stor betydelse för håret, huden och naglarnas hälsa och välmående.

Silicea för hår, hud och naglar

När det gäller att vårda hud, hår och naglar inifrån så måste man ha lite tålamod. Både hår och naglar växer långsamt. Normalt växer håret drygt 0,3 mm per dygn och naglarna ca 0,1 mm. Även hudens cellförnyelse tar tid och därmed händer det inga underverk över en natt. Efter 8-12 veckor av intag av Silicea kan man räkna med att känna och se resultat.

Octean Original Silicea är ett kosttillskott som innehåller kisel som finns både i form av Orginal Silicea kapslar och som flytande tillskott Orginal Silicea kiselgel beroende på vad man föredrar. Originalet har funnits på marknaden sedan 1968 och är ett av Sveriges mest sålda kosttillskott för hud, hår och naglar.

Original silicea kiselgel är en trögflytande gel som består av kisel och syre tillsammans med vatten. Tillskottet är 100 % naturligt och innehåller varken konserveringsmedel eller andra tillsatser. Original Silicea kapslar innehåller samma ytterst finfördelade kisel som i mag-tarmkanalen absorberar vätska och bildar en gel som skyddar magens och tarmarnas slemhinnor och som absorberas in i blodet via tarmen. Mineraliskt kisel absorberas lätt av blodet från tarmen och transporteras överallt i kroppen där bindväv finns t.ex till hår, hud och naglar som alla består av olika typer av kiselhaltig vävnad. Enligt tillverkarna så kan du förvänta dig följande av Silicea:

  • Tjockare och glansigare hår
  • Fastare och mer elastisk hud
  • Starkare naglar
  • Frisk bindväv
  • Starkare senor och ligament
  • Hjälper benuppbyggnad

I Silicea produktserie ingår även Silicea schampo, Silicea man och Silicea mag-gel.

Återförsäljare av samtliga Silicea-produkter hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Mia Ström maj 15, 2013 kl. 14:19

Tack för tipset! Det ska jag prova. Jag har mycket sköra naglar och tunt och sprött hår, så om detta får mitt hår och naglar att må bättre, så kommer även jag må bättre 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 16, 2013 kl. 10:10

Då kan det vara väl värt att prova. 🙂

Svara

3 Anna B maj 15, 2013 kl. 14:20

Silicea är bra produkter, jag har använt dem sedan en tid tillbaka.

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 16, 2013 kl. 10:09

Underbart! Ja, visst gör det skillnad.

Svara

5 Kikki Sandström Inspiratör o Coach maj 17, 2013 kl. 08:10

Jag har ätit Silicea en tid nu, några månader, och har fått en remarkabel förbättring av hår, hud och naglar. Härligt!

Svara

6 Mikaela Bjerring maj 17, 2013 kl. 08:58

Underbart Kikki! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: