Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Hur långt går du för att återvinna?

av | apr 4, 2013 | Blogg, Livsstil, Miljövänligt | 1 kommentar

– I samarbete med Circla.se – Sidan innehåller reklam genom länkar till Circla.se – 

Idag konsumerar vi mer än någonsin, vi köper, slänger och ersätter på rullande band. Som följd produceras det sopor som aldrig förr och att återvinna har aldrig varit viktigare. Hur långt går du själv för att återvinna?

Hur långt går du för att återvinna?

Med tanke på att våra naturresurser är begränsade, att vårt klimat förändras och att efterfrågan på nya råvaror ökar är det viktigare än någonsin att vi tar tillvara på de resurser som avfallet ger. Varje flaska, tidning, konservburk och plastbit du lämnar till återvinning sparar material och energi och minskar utsläppen av koldioxid. T.ex så sparar det 95 procent energi om man använder återvunnet aluminium jämfört med om man använder nytt material.

Något mycket positiv idag är att intresset för second hand är stort. Så sant som det gamla ordspråket säger ”Någons skräp är någon annans skatt”. Släng därför inte dina gamla prylar och kläder som knappt blivit använda. Ge istället bort dom till insamlingar där sakerna kan få ett nytt hem och pengarna går till hjälporganisationer. Eller varför inte själv stå på loppis.

Om man har sopsortering i sitt bostadshus så är det ingen större ansträngning att dela upp sitt skräp till återvinning. Har man dock inte det kan det bli en längre promenad eller biltur varje gång man ska slänga sina sorterade sopor. Detta gör att kanske inte alla engagerar sig så mycket som de borde. Bör det kanske finnas striktare regler om att varje bostadskvarter och villaområde måste ha en egen återvinningsstation?

Har man vid tillfälle en större mängd avfall som ska slängas så som vid renovering, flytt eller större utrensning i hemmet så finns det olika alternativ. Antingen kan du själv köra dina sopor till en återvinningsstation, sortera det och slänga det i rätt container, eller så kan du anlita ett professionellt företag som t.ex. circla.se som hämtar ditt skräp, källsorterar och återvinner det åt dig. Oavsett så har återvinning aldrig varit viktigare än nu. Generation efter generation har vi missbrukat vår planets resurser, vilka inte kommer att vara för evigt. Vi måste alla göra vår insats för en grönare planet och en friskare värld.

 

Relaterade inlägg:

 

1 kommentar

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close