Hur långt går du för att återvinna?

by Mikaela Bjerring on 4 april, 2013 · 1 comment

in Blogg


Idag konsumerar vi mer än någonsin, vi köper, slänger och ersätter på rullande band. Som följd produceras det soppor som aldrig förr och att återvinna har aldrig varit viktigare. Hur långt går du för att återvinna?

Med tanke på att våra naturresurser är begränsade, att vårt klimat förändras, och att efterfrågan på nya råvaror ökar är det viktigare än någonsin att vi tar tillvara den resurs som avfallet ger. Varje flaska, tidning, konservburk och plastbit du lämnar till återvinning sparar material och energi och minskar utsläppen av koldioxid. T.ex. så sparar det 95 procent energi om man använder återvunnet aluminium jämfört med om man använder nytt material!

Något mycket positiv idag är att intresset för second hand är mycket stort. Så sant som det gamla ordspråket säger ”Somebody’s trash is someone else’s treasure”. Släng inte dina gamla prylar och kläder som knappt blivit använda. Ge bort den till insamlingar där pengarna går till hjälporganisationer!

Hur långt går du för att återvinna?

Hur långt går du för att återvinna?

Om man har soppsortering i sitt bostadshus så är det ingen större ansträngning att dela upp sitt skräp till återvinning. Har man dock inte det kan det bli en längre promenad eller biltur varje gång man ska slänga  sina sorterade soppor. Detta gör att kanske inte alla har möjlighet, vilja eller tid att engagera sig. Bör det kanske finnas lite striktare regler om att varje bostadskvarter och villaområde måste ha en egen återvinningsstation?

Har man vid tillfälle större mängder avfall som ska slängas så som vid renovering, flytt eller större utrensning i hemmet finns det olika alternativ. Antigen kan du själv köra dina soppor till en återvinningsstation, sortera det och slänga det i rätt kontainer, eller så kan du anlita ett professionellt företag som t.ex. circla.se som hämtar ditt skräp, källsorterar och återvinner det åt dig till en överenskomlig summa.

Oavsett så har återvinning aldrig varit viktigare än nu. Generation efter generation har vi missbrukat vår planets resurser vilka inte kommer att vara för evigt!Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kikki Sandström Inspiratör o Coach april 6, 2013 kl. 11:01

Lagom långt. När jag bedömer att det är ett större miljöhot/kostnad att återvinna något, slänger jag det i brännbart.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: