Hur långt går du för att återvinna?

- I samarbete med circla.se -

by Mikaela Bjerring on 4 april, 2013 · 1 comment

in Blogg, Livsstil, Miljövänligt

Idag konsumerar vi mer än någonsin, vi köper, slänger och ersätter på rullande band. Som följd produceras det sopor som aldrig förr och att återvinna har aldrig varit viktigare. Hur långt går du själv för att återvinna?

Återvinning

Med tanke på att våra naturresurser är begränsade, att vårt klimat förändras och att efterfrågan på nya råvaror ökar är det viktigare än någonsin att vi tar tillvara på de resurser som avfallet ger. Varje flaska, tidning, konservburk och plastbit du lämnar till återvinning sparar material och energi och minskar utsläppen av koldioxid. T.ex så sparar det 95 procent energi om man använder återvunnet aluminium jämfört med om man använder nytt material.

Något mycket positiv idag är att intresset för second hand är stort. Så sant som det gamla ordspråket säger ”Någons skräp är någon annans skatt”. Släng därför inte dina gamla prylar och kläder som knappt blivit använda. Ge istället bort dom till insamlingar där sakerna kan få ett nytt hem och pengarna går till hjälporganisationer.

Om man har sopsortering i sitt bostadshus så är det ingen större ansträngning att dela upp sitt skräp till återvinning. Har man dock inte det kan det bli en längre promenad eller biltur varje gång man ska slänga sina sorterade sopor. Detta gör att kanske inte alla engagerar sig så mycket som de borde. Bör det kanske finnas striktare regler om att varje bostadskvarter och villaområde måste ha en egen återvinningsstation?

Har man vid tillfälle en större mängd avfall som ska slängas så som vid renovering, flytt eller större utrensning i hemmet så finns det olika alternativ. Antingen kan du själv köra dina sopor till en återvinningsstation, sortera det och slänga det i rätt container, eller så kan du anlita ett professionellt företag som t.ex. circla.se som hämtar ditt skräp, källsorterar och återvinner det åt dig. Oavsett så har återvinning aldrig varit viktigare än nu. Generation efter generation har vi missbrukat vår planets resurser, vilka inte kommer att vara för evigt. Vi måste alla göra vår insats för en grönare planet och en friskare värld.

Relaterade inlägg:

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kikki Sandström Inspiratör o Coach april 6, 2013 kl. 11:01

Lagom långt. När jag bedömer att det är ett större miljöhot/kostnad att återvinna något, slänger jag det i brännbart.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: