Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Silicea Mag-Tarm gel vid mag-tarmproblem och IBS

av | dec 4, 2022 | Fysisk hälsa, Hälsa, Hälsokost & Kosttillskott | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

”All hälsa börjar i magen” är ett gammalt talesätt som idag är en konstaterad sanning. Tyvärr är mag-tarmproblem väldigt vanligt. Men som tur är finns det mycket man kan göra för att hjälpa magen och tarmen i balans genom rätt kost, näring och livsstil. Vid tillfälliga och kroniska mag-tarmproblem samt IBS, kan man också ta hjälp av produkten Silicea Mag-Tarm gel.

Silicea Mag-Tarm gel - vid mag-tarmproblem och IBS

Vad är Silicea Mag-Tarm gel?

Silicea Mag-Tarm gel är en medicinteknisk produkt som är godkänd för behandling av tillfälliga och kroniska mag-tarmproblem samt IBS. Produkten innehåller endast ren mineralisk kiselgel, helt fri från tillsatser och konserveringsmedel.

Kiselgel är en mineralföreningen som har en starkt bindande förmåga som effektivt binder gaser och främmande substanser i magen. Gelen skyddar även slemhinnorna i mage och tarm, vilket motverkar att problem uppstår.

Silicea Mag-Tarm gel kan hjälpa vid:

 • IBS-symtom
 • Halsbränna
 • Magont
 • Gasig mage / Uppblåst mage
 • Diarré
 • Illamående
 • Kräkningar

Silicea Mag-Tarm gel finns i flaska i storlekarna 200 ml och 500 ml. Produkten finns även i praktiska portionsförpackningar med 15 eller 30 stycken som går under namnet Silicea Mag-Tarm Direkt. Portionsförpackningarna är riktigt praktiska att ta med sig och ha i beredskap om obehag i mag-tarmsystemet skulle uppstå.

Hur fungerar Silicea Mag-Tarm kiselgel?

Hur fungerar Silicea Mag-Tarm kiselgel?

Kiselgel består av mineralet kisel, syre och vatten, inget annat. Kiselgelen fungerar lokalt i mag-tarmsystemet och eftersom kiselmolekylerna har en större storlek än vad som kan passera mag-tarmbarriären tas det inte upp i blodet. På grund av den porösa strukturen och den kraftiga bindningsförmågan fungerar kiselgelen som en svamp i tarmen som suger upp främmande substanser som sedan avlägsnas genom avföringen.

Kiselgelen sänker inte nivån av magsyra i magsäcken som behövs för en välfungerande matsmältning. Det hjälper även till att skydda tarmslemhinnan och återställa magens naturliga balans.

Effekten kan kännas av så fort den kommer ner i mag-tarmsystemet och vid t.ex. halsbränna kan man känna en lindring redan efter ett par minuter.

För en balanserad och ett välfungerande mag-tarmsystem vill man också se efter sin tarmflora. Kiselgel går utmärkt att använda i kombination med mjölksyrabakterier. Dom ska dock inte intas samtidigt, utan man ska låta det gå ungefär 2 timmar emellan.

När det gäller IBS har det gjorts studier som visat att kiselgel kan ge tydliga förbättringar av symtom. Man har bland annat sett en minskning av det pro-inflammatoriska proteinet Zonulin, som bidrar till nedsatt tarmbarriärfunktion vid IBS. Det har gjort att produkten även blivit godkänd för användning vid IBS.

Hur använder man Silicea Mag-Tarm gel?

Hur använder man Silicea Mag-Tarm gel?

Silicea Mag-Tarm gel kan som sagt användas både vid tillfälliga besvär och långvariga kroniska mag-tarmproblem.

Vid akuta tillfälliga besvär som gaser, magsmärta, illamående, kräkningar och diarré är rekommendationerna för barn och vuxna 2 dosmått (2 x 15 ml), 3 till 5 gånger per dag mellan måltiderna. Kiselgelen kan intas som den är eller blandas med valfri vätska. När de akuta besvären har minskat kan man fortsätta ytterligare några dagar med 1 dosmått (15 ml), 3 gånger per dag.

Vid långvariga kroniska besvär med gaser, magsmärta, illamående, kräkningar och diarré rekommenderas det att man använder produkten upp till 6 veckor. Man intar då 1 dosmått (15 ml) 3 gånger per dag på tom mage mellan måltiderna. Den rekommenderade behandlingstiden är upp till 6 veckor, men symtomen bör avta efter 3 veckor. Behandlingen lämpar sig även för IBS.

I förebyggande syfte kan kiselgel motverka att problem uppstår. Du kanske vet med dig att du brukar få problem med magen när du reser utomlands. Eller kanske det finns andra tillfällen då din mage ofta börjar krångla.

 

Hela Siliceas produktsortiment hittar du här.

 

Källor och referenser:

Ocean: Produktinformation om Silicea Mag-Tarm gel: https://octean.se/wp-content/uploads/2019/06/A4-silicea-mag-tarm-gel_liten1.pdf

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

 1. Mel

  Den har hjälpt mig så mycket och snabbt verkar den också.

  Svara
 2. Anja

  Åh, denna produkten är verkligen räddningen för min mage. <3

  Svara
 3. Tova

  Som balsam för magen! Den gör så stor skillnad för min IBS!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det en härlig produkt. <3

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close