Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Superfoods

Superfoods har kommit att bli ett samlingsnamn för livsmedel som innehåller en hög näringstäthet i förhållande till den energi det ger. Det inkluderar olika frukter, bär, frön, alger, spannmålsgräs, örter och en lång rad andra växtdelar.

Superfoods

Vad är superfoods?

Superfoods är ekologisk och obehandlad mat med hög näringstäthet som bidrar till att ge kroppen bra näring i form av viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror, fettsyror, fibrer, värdefulla växtämnen och mycket mer. Olika världsdelar bjuder på olika typer av superfoods. Här i Norden finns till exempel lingon, havtorn, vinbär, blåbär, chaga, rödbetor, aronia, nässlor och nypon. Så passa på att utnyttja säsongen och fyll skafferi och frys med näringstät mat som naturen så generöst bjuder på. I andra delar av världen hittar vi en stor variation av superfoods i form av till exempel grönt te, alger, örter, rötter, frukter och bär som vi kan köpa i form av livsmedel eller hälsokostprodukter. Vår kost spelar en central roll i vårt välmående och det är av en stor betydelse att äta både näringsrikt och varierat. Genom att äta en så antiinflammatorisk och näringstät mat som möjligt ger du kroppen livsviktiga näringsämnen så att den får bättre förutsättningar att fungera optimalt.

 

Läs mer om olika superfoods och livsmedel i menyn till höger

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close