Syrliga geléhjärtan med agar agar

av | feb 14, 2019 | Blogg, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 10 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och CDON –

Genom att göra ditt eget godis med naturliga ingredienser så får du koll på vad du stoppar i dig. Dessa härligt syrliga geléhjärtan är smaksatta med apelsin och citron, sötade med honung och får sin konsistens från agar agar. Små godbitar som du kan avnjuta med gott samvete.

Syrliga gelehjärtan med agar agar

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Blanda agar agar, vatten och honung i en kastrull och ställ åt sidan i 10 minuter.
  2. Pressa citronsaften och apelsinsaften.
  3. Låt agar agar, vatten och honung sjuda på svag värme under omrörning tills dess att du har fått en konsistens som liknar sirap.
  4. Tillsätt saften av citron och apelsin och låt sjuda någon minut till under omrörning.
  5. Häll upp i hjärtformade silikonformar ämnade för godistillverkning. Formarna jag använde hittar du här. Det går även bra att använda en mindre glasform i en storlek ca 10 x 15 cm. Ställ in i kylen ett par timmar så gelén får stelna.
  6. Stjälp ur geléhjärtanen ur formarna eller skär rutor i lagom stora bitar om du använde en glasform.
  7. Förvara dom i kylen. De håller sig bra i ca 2 veckor.

Kort om agar agar

Agar agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel som kallas “kanten” i Japan och används flitigt i det asiatiska köket istället för gelatin. Agar agar utvinns ur rödalger (ett slags sjögräs) och är både smak och doftfritt. Det finns att hitta både i form av flingor och pulver. Flingorna bör mjukas upp i kallt vatten eller annan kall vätska innan tillagning, annars finns det risk för att det klumpar sig. För att agar agar ska kunna bilda den geléaktiga konsistensen måste den värmas upp till en temperatur av 85 grader.

 

Relaterade inlägg:

 

10 Kommentarer

  1. Amanda

    Ser riktigt goda ut! Har använt agar agar innan och det blev bra, så jag måste prova dessa!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Dom blev riktigt bra. Låt mig gärna veta vad tyckte om du gör dom.

      Svara
  2. Per

    Ser grymt goda ut.

    Svara
  3. Lena W

    Mums! Tack för receptet! 🙂

    Svara
  4. Malin C

    Ser underbara ut! 🙂 <3

    Svara
  5. Ingrid Agnetha Wahldén

    Undrar om en diabetiker kan använda dem, eller om man kan söta med stevia i stället och få dem lika fina

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Du kan prova att söta med stevia eller sukrin istället om du vill.

      Svara

Lämna ett svar till Malin C Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Instagram

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close