Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Meds och Bagaren & Kocken –

Genom att göra ditt eget godis med naturliga ingredienser så får du koll på vad du stoppar i dig. Dessa härligt syrliga geléhjärtan är smaksatta med apelsin och citron, sötade med honung och får sin konsistens från agar agar. Små godbitar som du kan avnjuta med gott samvete.

Syrliga geléhjärtan med agar agar

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Blanda agar agar, vatten och honung/fibersirap i en kastrull och ställ åt sidan i 10 minuter.
  2. Pressa citronsaften och apelsinsaften.
  3. Låt agar agar, vatten och honung/fibersirap sjuda på svag värme under omrörning tills dess att du har fått en konsistens som liknar sirap.
  4. Tillsätt saften av citron och apelsin och låt sjuda någon minut till under omrörning.
  5. Häll upp i silikonformar ämnade för godistillverkning. Formarna jag använde hittar du här.
  6. Ställ in i kylen ett par timmar så gelén får stelna, innan du stjälper ut ditt gelégodis ur formarna.
  7. Förvaras i kylen tills dom ska ätas. De håller sig bra i cirka 2 veckor.

Kort om agar agar

Agar agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel som kallas “kanten” i Japan och används flitigt i det asiatiska köket istället för gelatin. Agar agar utvinns ur rödalger (ett slags sjögräs) och är både smak och doftfritt. Det finns att hitta både i form av flingor och pulver. Flingorna bör mjukas upp i kallt vatten eller annan kall vätska innan tillagning, annars finns det risk för att det klumpar sig. För att agar agar ska kunna bilda den geléaktiga konsistensen måste den värmas upp till en temperatur av 85 °C.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

10 Kommentarer

  1. Amanda

    Ser riktigt goda ut! Har använt agar agar innan och det blev bra, så jag måste prova dessa!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Dom blev riktigt bra. Låt mig gärna veta vad tyckte om du gör dom.

  2. Per

    Ser grymt goda ut.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack! Dom blev riktigt goda. 🙂

  3. Lena W

    Mums! Tack för receptet! 🙂

    Svara
  4. Malin C

    Ser underbara ut! 🙂 <3

    Svara
  5. Ingrid Agnetha Wahldén

    Undrar om en diabetiker kan använda dem, eller om man kan söta med stevia i stället och få dem lika fina

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Du kan prova att söta med stevia eller sukrin istället om du vill.

Lämna ett svar till Mikaela Bjerring Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close