Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Torkade äppelringar med kanel och ingefära

av | dec 20, 2018 | Blogg, Frukt-Grönt, Kost, Livsmedel, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Torkade äppelringar med kanel och ingefära är en stor favorit. Dom blir härligt mjuka och sega i konsistensen och riktigt goda att äta som snacks. Du kan även klippa dom i mindre bitar och strö över yoghurten eller gröten. Här följer hur du enkelt torkar äppelringar i ugnen på låg värme för att behålla så mycket näring som möjligt.

Torkade äppelringar med kanel och ingefära

Detta behöver du:

Så här gör du:

 1. Sätt ugnen på 50 grader.
 2. Skär ut fröhuset och skiva äpplena tunt, cirka 3 mm och försök att få så jämna skivor som möjligt. Det lättaste är att använda en mandolin.
 3. Lägg ut äppelringarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och pudra över lite malen kanel och ingefära.
 4. Låt äppelringarna torka i ugnen i 5-6 timmar. Sätt en träslev eller liknade i ugnsluckan så att fukten släpps ut.
 5. När äppelringarna är torra tar du ut dom från ugnen och lägger över dom på ett galler så dom får svala. Du kan lämna dom på gallret under natten om dom behöver torka till sig lite till.
 6. Förvara äppelringarna i en lufttät glasburk. Dom håller sig bra relativt länge.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Karoline

  Mums! Det ska jag prova. 🙂

  Svara
 2. Anja W

  Så gott! Ska prova i helgen. 🙂

  Svara
 3. Kalle

  Tack för tipset, ser riktigt gott ut.

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close