– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Torkade äppelringar med kanel och ingefära är en stor favorit. Dom blir härligt mjuka och sega i konsistensen och riktigt goda att äta som snacks. Du kan även klippa dom i mindre bitar och strö över yoghurten eller gröten. Här följer hur du enkelt torkar äppelringar i ugnen på låg värme för att behålla så mycket näring som möjligt.



Detta behöver du:
- Syrliga äpplen
- Ceylon kanel
- Malen ingefära
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 50 grader.
- Skär ut fröhuset och skiva äpplena tunt, cirka 3 mm och försök att få så jämna skivor som möjligt. Det lättaste är att använda en mandolin.
- Lägg ut äppelringarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och pudra över lite malen kanel och ingefära.
- Låt äppelringarna torka i ugnen i 5-6 timmar. Sätt en träslev eller liknade i ugnsluckan så att fukten släpps ut.
- När äppelringarna är torra tar du ut dom från ugnen och lägger över dom på ett galler så dom får svala. Du kan lämna dom på gallret under natten om dom behöver torka till sig lite till.
- Förvara äppelringarna i en lufttät glasburk. Dom håller sig bra relativt länge.
Relaterade inlägg:
Mums! Det ska jag prova. 🙂
Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂
Så gott! Ska prova i helgen. 🙂
Härligt! Hoppas det smakar. 🙂
Tack för tipset, ser riktigt gott ut.
Varsågod! 🙂