Naturlig tandkräm från Biomed

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 17 december, 2018 · 6 comments

in Blogg, Munhälsa, Munvård, Naturlig skönhet

Biomed tandkrämer är naturliga, fluorfria och ger effektiva och bevisade resultat. Riktigt behagliga att använda och munnen känns påtagligt ren och fräsch efter användning. Finns i 6 olika utföranden där en lång rad naturliga extrakt och oljor bidrar till friska tänder och en hälsosam munhåla.

Naturlig tandkräm från Biomed fluorfri
Biomed är ett brittiskt familjedrivet företag som utvecklar naturliga munvårdsprodukter. Här ligger fokusen på hälsosamma och vetenskapligt beprövade ingredienser samt etiska och miljövänliga lösningar för att värna om så väl människors välmående som vår natur. Förpackningarna är gjorda av återvunnen plast eller bionedbrytbart material, där man även gör återplanering av 76 000 träd per år i samarbete med Primaklima.

Tandkrämerna är baserade på naturliga ingredienser och utvecklade för att vara skonsamma men effektiva. Fria från fluor, SLS, PEG, socker, starka blekningsmedel, kalciumkarbonat som kan repa emaljen och natriumhydroximetylglycinat som kan orsaka allergier. Dom innehåller inte heller syntetiska färg-, arom- och konserveringsmedel, och självklart är dom inte testade på djur. Tandkrämerna finns i 6 olika alternativ – Charcoal, Calcimax, Sensitive, Biocomplex, Superwhite och Propoline, där jag själv har provat och använt dom två sistnämnda.

Superwhite tandkräm

Tandkrämen Superwhite är framställd för att stärka tänderna och samtidigt fungera milt tandblekande. Passar även utmärkt för den som har känsliga tänder och är trygg att använda dagligen. Fri från blekningsmedel som sliter på emaljen. Istället innehåller tandkrämen enzymen bromelain som framställs från extrakt av ananas och enzymen papain från papaya. Tillsammans bidrar dessa till att effektivt ta bort plack, missfärgningar och polera emaljen skonsamt. Calcium Hydroxyapatite och aminosyran L-arginin stärker emaljen och minskar tandkänslighet. Tandkrämen innehåller även extrakt av plantain, polyfenoler från björkblad, samt kokosolja och kanelextrakt som fungerar antibakteriellt och som ger en mild och fräsch smak i munnen. Den har en krämig konsistens, skummar lagom mycket och både mun och tänder känns påtagligt fräscha efter användning. Vegansk, 99 % naturliga ingredienser och fluorfri. Riktigt behaglig att använda och själv är jag inget annat än nöjd med produkten.

Propoline tandkräm

Tandkrämen Propoline är lätt gul i färgen och smakar fräscht utan att det blir en för stark eftersmak. Tandkrämen är berikad med extrakt av propolis, björkblad och plantain som minskar känslighet och förhindrar tandköttsinflammation. Den innehåller även välgörande oljor av manuka, citrus och timjan. Bikarbonat är tillsatt för en mild tandblekning och Calcium Hydroxyapatite för att stärka emaljen och minska tandkänslighet. Den här gillar jag skarpt! Tandkrämen är riktigt behaglig att borsta med och ger munnen och tänderna en fräschhet som håller i sig länge. 98 % naturlig och fluorfri.

Övriga tandkrämer från Biomed är:

Charcoal – Framtagen för att stärka tänderna och ge en mild tandblekning. Innehåller
tre typer av kol för bästa resultat; kol från bamboo, aktivt kol och träkol.
Calcimax – Framtagen för att stärka och remineralisera emaljen med hjälp av kalcium, spirulina och laminaria.
Sensitive – Speciellt framtagen för extra känsliga tänder. Innehåller bland annat fröolja av röd druva som stärker tänderna och förebygger tandköttsproblem.
Biocomplex – Speciellt framtagen för att ta bort plack och ge en långvarig frisk andedräkt. Innehåller bland annat extrakt från salvia, kamomill, eukalyptus, rosmarin och ceder.

Samtliga tandkrämer från Biomed kan du köpa här

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Milla januari 1, 2019 kl. 13:36

Supernöjd med dom!

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:28

Härligt att höra!

Svara

3 Lina januari 2, 2019 kl. 20:15

Älskar Biomed tandkrämer <3

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:29

Visst är dom bra! 🙂

Svara

5 Emmy januari 4, 2019 kl. 11:17

Tack för tipset! 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:26

Varsågod! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: