Torkade äppelringar med kanel och ingefära

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 20 december, 2018 · 6 comments

in Blogg, Frukt-Grönt, Kost, Livsmedel, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost

Torkade äppelringar med kanel och ingefära är en stor favorit. Dom blir härligt mjuka och sega i konsistensen och riktigt goda att äta som snacks. Du kan även klippa dom i mindre bitar och strö över yoghurten eller gröten. Här följer hur du enkelt torkar äppelringar i ugnen på låg värme för att behålla så mycket näring som möjligt.

Torkade äppelringar med kanel och ingefära

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 50 grader.
  2. Skär ut fröhuset och skiva äpplena tunt ca 3 mm och försök att få så jämna skivor som möjligt. Det lättaste är att använda en mandolin.
  3. Lägg ut äppelringarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och pudra över lite malen kanel och ingefära.
  4. Låt äppelringarna torka i ugnen i 5-6 timmar. Sätt en träslev eller liknade i ugnsluckan så att fukten släpps ut.
  5. När äppelringarna är torra tar du ut dom från ugnen och lägger över dom på ett galler så dom får svala. Du kan lämna dom på gallret under natten om dom behöver torka till sig lite till.
  6. Förvara äppelringarna i en lufttät glasburk. Dom håller sig bra relativt länge.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Karoline december 21, 2018 kl. 15:11

Mums! Det ska jag prova. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:31

Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

Svara

3 Anja W december 22, 2018 kl. 11:37

Så gott! Ska prova i helgen. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:32

Härligt! Hoppas det smakar. 🙂

Svara

5 Kalle januari 4, 2019 kl. 11:10

Tack för tipset, ser riktigt gott ut.

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 11:33

Varsågod! 🙂

Svara

Cancel reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: