Ugnsbakade morotschips

by Mikaela Bjerring on 5 januari, 2017 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Kost, Recept, Vegansk kost

Ugnsbakade morotschips är ett hälsosammare alternativ av snacks, som är både enkla att göra och riktigt goda. Allt du behöver är morötter, lite olja, örtsalt och eventuellt någon smaksättning.

Ugnsbakade morotschips recept
Fördelen med att göra egna chips är att du slipper onödiga tillsatser och dåliga fetter. Här följer ett recept på hur du gör krispiga ugnsbakade morotschips. Är du sugen på att även göra chips på andra rotfrukter så kan du läsa om hur du gör rödbetschips och sötpotatischips här.

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skölj och skala morötterna och skiva dom riktigt tunt. Jag använder själv en mandolin som gör jobbet snabbt och smidigt.
  3. Lägg skivorna i en skål och tillsätt olja, salt och smaksättning.
  4. Lägg ut skivorna tätt men separerade på plåtar klädda med bakplåtspapper. Du kommer behöva 2-3 plåtar.
  5. Låt chipsen bakas i ugnen i ca 2 timmar och vänd på dom efter halva tiden. Håll koll mot slutet så dom inte bränns. Chipsen ska vara torra och krispiga när dom är klara. Har du inte en varmluftsugn så får du räkna med lite längre tid i ugnen. Du bör även cirkulera platsen på plåtarna varje halvtimme för ett jämnare resultat.
  6. Ät chipsen som dom är, eller servera med avokadoröra, hummus eller någon annan dipp.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Carro januari 6, 2017 kl. 14:06

Så gott! Tack för tipset, ska provas till helgen. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 6, 2017 kl. 16:15

Varsågod och det tycker jag att du ska göra. 🙂

Svara

3 Anja februari 26, 2018 kl. 14:07

Hur mycket kryper dom i ugnen?

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 26, 2018 kl. 14:11

Dom krymper rätt så rejält, så använd stora morötter och gör så stora skivor som möjligt.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: