Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Så gör du sötpotatischips och rödbetschips

av | sep 1, 2014 | Hälsa, Kost & Näring, Recept - Vegetariskt & glutenfritt, Tillbehör - Snacks | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren och Kocken och Bodystore.com – 

Ugnsbakade rotfruktschips är ett hälsosammare alternativ till många andra snacks. Dessutom är det riktigt gott. Här följer om hur du enkelt gör krispiga sötpotatischips och rödbetschips i ugnen.

Så gör du sötpotatischips och rödbetschips

Detta behöver du till sötpotatischips:

 

Recept sötpotatischips i ugnen

Detta behöver du till rödbetschips:

 

Rödbetschips i ugnen recept

Gör så här:

  1. Skölj, skala och skiva rödbetorna och sötpotatisen i tunna skivor. Det lättaste är att använda en mandolin för att få dom riktigt tunna och jämna.
  2. Lägg skivorna av sötpotatis och rödbeta i separata skålar. Tillsätt olja, salt, kryddor och rör om ordentligt.
  3. Bred ut skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper så dom ligger tätt men inte på varandra.
  4. Chipsen kan du ugnsbaka på två olika sätt:
    Alternativ 1: Baka chipsen i ugnen på 50 grader och låt dom torka tills de blivit krispiga och spröda. Vänd på dom varje timme. Det kommer ta tid och tiden varierar beroende på tjockleken av skivorna.
    Alternativ 2:  Sätt ugnen på 100 grader och baka chipsen i ugnen i 2-3 timmar. Vänd på dom efter halva tiden. Det är även bra att cirkulera platsen för plåtarna ett par gånger om du har vanlig ugn för att få ett jämnt resultat. Det kommer även ta lite längre tid i vanlig ugn. Håll koll på dom mot slutet så dom inte bränns.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close