Så gör du sötpotatis- och rödbetschips

by Mikaela Bjerring on 1 september, 2014 · 0 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Kost, Livsmedel, Recept, Vegansk kost

Ugnsbakade rotfruktschips är ett hälsosammare alternativ till många andra snacks, och dessutom är det riktigt gott. Här följer ett recept på hur du enkelt gör krispiga sötpotatischips och rödbetschips.

Sa gör du sötpotatis- och rödbetschips

Detta behöver du till sötpotatischips:

Detta behöver du till rödbetschips:

Så här gör du:

  1. Skölj och skala rödbetorna och sötpotatisen och skiva dom tunt. Det lättaste är att använda en mandolin för att få dom riktigt tunna.
  2. Lägg skivorna av sötpotatisen och rödbetorna i separata skålar. Tillsätt olja, salt och kryddor och rör om ordentligt.
  3. Bred ut skivorna på plåtar med bakplåtspapper så dom ligger tätt men inte på varandra.
  4. Chipsen kan du ugnsbaka på två olika sätt:
    Alternativ 1: Baka chipsen i ugnen på 50 grader i ca 1 timme. Sänk därefter temperaturen till 42 grader och låt chipsen torka över natten eller tills de blivit krispiga och spröda.
    Alternativ 2:  Sätt ugnen på 100 grader varmluft och baka chipsen i ugnen i ca 2 timmar. Vänd på dom efter halva tiden och cirkulera även platsen för plåtarna ett par gånger för att få ett jämnt resultat. Har du ingen varmluftsugn utan vanlig ugn så kommer det ta lite längre tid. Håll koll på dom mot slutet så dom inte bränns.

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: