Bär- och fruktremmar i ugnen

av | jan 28, 2019 | Recept, Sötsaker - Desserter | 16 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Meds – 

Bär- och fruktremmar är naturligt godis, utan tillsatt sötning där smaken av frukt och bär får tala för sig själv. De går att göra i en mängd olika smakkombinationer där egentligen bara din fantasi sätter gränserna. Här har jag gjort tre olika varianter som du kan låta dig inspireras av.

Recept för bär- och fruktremmar

Att göra bär- och fruktremmar

Att göra bär- och fruktremmar är väldigt enkelt, men det finns ett par saker som man bör tänka på. Smeten måste vara helt slät utan klumpar, annars finns det risk för att den spricker när den torkar. Du vill också smörja in bakplåtspappret med lite olja. Jag brukar använda kallpressad kokosolja. Det gör att dom torra remmarna lossnar lätt från bakplåtspappret.

Exempel för smakkombinationer:

Banan/Jordgubb

  • 3 dl jordgubbar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 banan

Mango/ananas

  • 2 dl mango
  • 2 dl ananas
  • 2 msk citronsaft

Banan/lakrits

Så här gör du bär- och fruktremmar:

  1. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj in det med lite kokosolja.
  2. Mixa samtliga ingredienser till en slät smet och bred ut den på bakplåtspappret i ett cirka 2-3 millimeter tjockt lager
  3. Låt smeten torka i ugnen på 45 °C i 8 till 10 timmar. Sätt en träslev i ugnsluckan så att fukten släpps ut. Om man vill snabba upp processen så kan man torka på 100 °C i 2-3 timmar, men en del av näringsvärdet kommer då att gå förlorat. När smeten känns torr på ytan är det klart.
  4. Dra försiktigt av bakplåtspapperet och skär eller klipp remmar i lagom storlek.
  5. Om dina fruktremmar fortfarande känns lite fuktiga, så kan du lägga dom på ett galler och låta dom torka i rumstemperatur tills helt torra.
  6. Dom håller sig bra i en lufttät burk i cirka 2 veckor.

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Smashed brysselkål med vitlök och citron

Smashed brysselkål med vitlök och citron

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Ugnsrostad smashed brysselkål med vitlök och citron. Så fantastiskt gott och enkelt att göra. Med en krispig yta och mjuk insida blir denna sidorätt en verklig vinnare. Ingredienser för smashed...

Risgrynsgröt med kokosmjölk och saffran

Risgrynsgröt med kokosmjölk och saffran

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Risgrynsgröt hör verkligen julen till och genom att byta ut vanlig mjölk mot kokosmjölk blir den ännu krämigare och godare. Här följer ett recept för risgrynsgröt med kokosmjölk och saffran som blir...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

16 Kommentarer

  1. Annelie

    Måste jag prova! <3

    Svara
  2. Malin C

    Så gott! Tack för tipset, det ska jag prova mig på att göra i helgen. 🙂

    Svara
  3. Vera A

    Mina barn älskar fruktremmar. Brukar köpa, men nu ska jag prova mig på att göra dom själv. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Bra och naturligt godis för barn. 🙂

  4. Janne P

    Det ser ju och låter ju bara för gott, skickar du över några smakprov?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Dom är jättegoda Janne och enkla att göra!

    • Janne P

      Ja ja, jag tolkar ditt svar som att jag måste göra dem själv, kan aldrig tänka mig att de kommer att bli lika fina och smaka lika gott som de bär och fruktremmar du gjort 🙂 Ha en bra helg!

    • Mikaela Bjerring

      Ja, tyvärr så måste du göra dom själv 🙂 Dina remmar kommer säkert att bli lika goda! Ha en riktigt fin helg Janne!

  5. Kalle

    Testade idag och blev riktigt, riktigt gott! Tack för tipset!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Vad trevligt att höra! 🙂 Tack för att du uppskattade det.

  6. Ingegärd Karlsson

    Kan diabetiker äta det?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Det är detsamma som att äta frukt och bär.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera, men...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Så gör du lymfmassage på dig själv

Så gör du lymfmassage på dig själv

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Lymfmassage hjälper till att förbättra lymfvätskans flöde och föra bort vätskeansamlingar i vävnader. På så sätt kan man minska svullnad, smärta och stelhet orsakat av ett stagnerat lymfsystem. Här...

NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet

NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – NAD+ har blivit extremt omtalat på senare tid, och det finns en mycket bra anledning till det. Här följer om vad NAD+ är, vilken funktion det har i kroppen och varför ämnet har så stor betydelse för...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda vitaminet genom solens strålar? Dom frågorna och...

Veckans kampnajer för kosttillskott och hälsokost

This will close in 0 seconds