– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore – 

Bär- och fruktremmar är naturligt godis, utan tillsatt sötning där smaken av frukt och bär får tala för sig själv. De går att göra i en mängd olika smakkombinationer där egentligen bara din fantasi sätter gränserna. Här har jag gjort tre alternativ som du kan låta dig inspireras av.

Recept för bär- och fruktremmar

Banan/Jordgubb

  • 3 dl jordgubbar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 banan

Mango/ananas

  • 2 dl mango
  • 2 dl ananas
  • 5 dadlar

Banan/lakrits

Gör så här:

  1. Mixa samtliga ingredienser till en slät smet och häll ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ett tips är att smörja in bakplåtspappret med lite kokosolja så att det går lätt att sära remmarna från pappret när dom är klara. Om du inte vill ha med fröna som finns i vissa bär så är det bara att passera bären genom en sil innan de blandas ihop med resten av ingredienserna, men själv tycker jag inte att det är nödvändigt.
  2. Bred ut smeten i ett jämt lager, ca 2 millimeter tjockt och torka i ugnen på 45 grader i 8 till 10 timmar. Vill man snabba upp processen så kan man torka på 100 grader i 2-3 timmar, men en del av näringsvärdet kommer då att gå förlorat.
  3. Öppna ugnen lite då och då för att släppa ut fukten. Remmarna är färdiga när frukt/bärsmeten inte längre är kladdig.
  4. Dra försiktigt av bakplåtspapperet och skär eller klipp remmar i en lagom storlek.
  5. Känns remmarna fortfarande något fuktiga så kan du lägga dom på ett galler och låta dom torka i rumstemperatur tills helt torra.
  6. Förvara i en lufttät burk (hållbarhet ca 2 veckor).

 

Relaterade inlägg:

 

14 Kommentarer

  1. Annelie

    Måste jag prova! <3

    Svara
  2. Malin C

    Så gott! Tack för tipset, det ska jag prova mig på att göra i helgen. 🙂

    Svara
  3. Vera A

    Mina barn älskar fruktremmar. Brukar köpa, men nu ska jag prova mig på att göra dom själv. 🙂

    Svara
  4. Janne P

    Det ser ju och låter ju bara för gott, skickar du över några smakprov?

    Svara
      • Janne P

        Ja ja, jag tolkar ditt svar som att jag måste göra dem själv, kan aldrig tänka mig att de kommer att bli lika fina och smaka lika gott som de bär och fruktremmar du gjort 🙂 Ha en bra helg!

        Svara
        • Mikaela Bjerring

          Ja, tyvärr så måste du göra dom själv 🙂 Dina remmar kommer säkert att bli lika goda! Ha en riktigt fin helg Janne!

          Svara
  5. Kalle

    Testade idag och blev riktigt, riktigt gott! Tack för tipset!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Vad trevligt att höra! 🙂 Tack för att du uppskattade det.

      Svara
  6. Ingegärd Karlsson

    Kan diabetiker äta det?

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Instagram

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close