– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Proteinbars är både perfekta som ett mättande mellanmål under dagen, eller som en energiuppladdning innan träningen. Här följer ett recept för näringstäta och riktigt goda veganska proteinbars smaksatta med citron och ingefära.
Ingredienser (cirka 8 st):
- 2 dl havreprotein
- 1 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1/2 dl kallpressad kokosolja
- 2 msk riven ingefära
- 1/2 dl fibersirap
- En nypa havssalt
- Cirka 4 msk citronsaft
- Zesten av två citroner
Gör så här:
- Mät upp samtliga ingredienser i en mixer eller matberedare och jobba ihop till en deg. Om degen skulle kännas torr, så kan du tillsätta lite mer citronsaft.
- Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en cirka 1 1/2 cm tjock fyrkant.
- Lägg in den utkavlade degen i kylskåpet någon timme så att den får tid att sätta sig.
- Skär bars i önskad storlek. Om du vill kan du strö över lite mandelmjöl och citronzest.
- Förvara dina proteinbars i kylskåpet tills dom ska ätas. De går även utmärkt att frysa.
Relaterade inlägg:
- Glutenfria jordnötskakor (vegan)
- Hemmagjort läppcerat med ekologiska ingredienser
- Citronbollar med cashewnötter och kokos
- Krämig ärthummus med örter
Ser så goda ut. Det måste jag testa i helgen. 🙂
Så glad jag blir att du vill göra dom. 🙂
Så gott det ser ut. Tack för receptet.
Roligt att du uppskattar receptet. 🙂
Mums! Dessa måste göras. 🙂
Roligt att du är sugen på att göra dom. 🙂