Hälsosamt sött med superfoods

by Mikaela Bjerring on 8 maj, 2015 · 2 comments

in Blogg, GI - Glykemiskt index, Kost, Livsmedel, Livsmedel - Hälsokost, Superfoods

För dom som vill ha ett hälsosammare alternativ till vitt socker så är här några förslag på underbara ”superfoods” som naturen så generös har bidragit med. Varför utsätta kroppen för den skadliga verkan av vitt socker när det finns så mycket godare och hälsosammare alternativ!
Hälsosam sötning - alternativ till socker

Lucuma

Lucuma alternativ till vitt sockerLucuma är en frukt från Sydamerika med naturlig sötma. Lucuma kan med fördel användas som ett hälsosamt alternativ till socker. Smaken av kan beskrivas som en blandning av kola och vanilj som passar perfekt i desserter, kakor, pajer, i raw chokladpraliner, glass eller vid andra tillfällen där du vill söta.

Lucuma innehåller generöst med antioxidanter och andra viktiga näringsämne såsom C-vitamin, vitamin B1, vitamin B2, fosfor och kalcium.

Lucumaträdet växer i subtropiska områden i Anderna på mellan 1000 och 2400 meters höjd, främst i länderna Peru, Chile och Ecuador. De näringsrika gulgröna frukterna har sedan länge använts av ursprungsbefolkningen. Denna frukt är inte bara ett bra alternativ till socker, det är en gudomlig superfood!

Återförsäljare av Lucuma hittar du här

Björksocker

Björksocker är ett hälsosamt alternativ till vitt sockerBjörksocker har 40% mindre kalorier än vanligt socker, 75% mindre kolhydrater och GI-värde som ett salladsblad. Smaken är härligt söt och det smälter som snökristaller på tungan. Björksocker orsakar inte karies, till skillnad från annat socker och sötningsmedel. Då bakterierna i munnen inte kan använda björksocker som näring för att frodas, så orsakar det inte heller någon syra-attack på tänderna. Björksocker behöver inte insulin för sin omsättning, vilket gör det till ett alternativ för diabetiker. Björksocker är även ett bra LCHF-aternativ.

Återförsäljare av björksocker hittar du här

Kokossocker

Kokossocker ett alternativ till vitt sockerKokossocker tillverkas av den söta nektarn från kokospalmens blommor, med en smak som påminner om farin. Kokossocker har en GI på 35 till skillnad från vitt socker som ligger på 97. I bakning eller matlagning så kan man byta ut vitt socker mot kokossocker rakt av.

Återförsäljare av kokossocker hittar du här

Honung

Hälsosamma fördelar med manukahonungDet finns många olika sorters honung och en ekologisk sådan är att föredra. Honungen innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter och har antiinflammatoriska egenskaper. För den som vill ha det bästa av det bästa så är Manukahonungen kungen av honung med dess många unika egenskaper. Mer om manukahonung kan du läsa här.

Återförsäljare av av bra honung hittar du här

Underbara superfoods och andra hälsokostprodukter hittar du här

 

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sandra maj 19, 2015 kl. 11:40

Vilka bra tips! Allt är bättre än vitt socker.

Svara

2 Anneli maj 19, 2015 kl. 11:41

Björksocker är supergott! Dom andra produkterna har jag inte provat.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: