Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

ProBion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

av | dec 14, 2017 | Fysisk hälsa, Hälsokost & Kosttillskott, Kost & Näring | 3 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till MEDS –

För 2500 år sedan sa Hippokrates “All sjukdom börjar i tarmen” och det är först på senare år som vi faktiskt börjat förstå hur rätt han hade. Att mag-tarmsystemet fungerar bra har en mycket stor betydelse för vår hälsa. Med rätt kost och en hälsosam livsstil kan vi se till att allt fungerar optimalt. Här kan även en extra skjuts av mjölksyrabakterier hjälpa magen och tarmen i en bra balans.

Probion - individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

Därför är det viktigt att se efter sin tarmflora

Mag-tarmsystemet lägger grunden för vår hälsa eftersom närmare 80 % av vårt immunförsvar finns i våra tarmar. Vår tarmflora påverkar även matsmältningen, vårt näringsupptag och en stor del av tillverkningen av hormoner och signalsubstanser. Tarmbakterierna bidrar också till tillverkningen av ett flertal viktiga näringsämnen i tarmen så som B12, B9, B7, K-vitamin samt korta fettsyror som är bra för tarmcellerna. Så om tarmfloran är i obalans så påverkar det utan tvekan vår hälsa på en lång rad olika sätt.

Genom att få i sig mjölksyrabakterier så kan man främja tillväxten av goda tarmbakterier. Mjölksyrabakterier kan man få i sig genom mat och dryck som blivit mjölksyrad eller fermenterad, men tänk på att de måste vara opastöriserade. Man kan även komplettera kosten med ett tillskott av mjölksyrabakterier.

För vissa kan tillskott av goda bakterier till en början röra till det i magen när de är i processen att konkurrera ut de elaka bakterierna. Det gör att magen först kan upplevas som mer obalanserad innan den kommer i bättre balans. Har man en mage och tarm i obalans kan man därför behöva börja i lägre doser och därefter successivt trappa upp. 

ProBion – individanpassade tillskott av mjölksyrabakterier

ProBion är tillskott av mjölksyrabakterier som består av frystorkade bakteriekulturer som noga valts ut efter dokumenterad effekt. Metoden med att frystorka bakteriekulturer gör man för att få en bra upplösningsprofil och en successiv utsöndring under flera timmar. Det medför att bakterierna blir mer livskraftiga längre ner i tarmen och på så sätt kan de göra större nytta.

Tillskotten innehåller även Xanthan som är ett typ av naturligt geleringsmedel som framställs genom bakteriell fermentation av kolhydrater. Xanthan tillsätts för att skydda mjölksyrabakterierna från att brytas ner av gallsyror och magsyror, vilket gör att de kan fungera mer effektivt i mag-tarmsystemet. ProBion innehåller även Inulin med FPS (fruktopolysackarider) och FOS (fruktooligosackarider) som är metaboliska kostfibrer (prebiotika). Dessa fungerar som mat för de goda tarmbakterierna så de kan föröka sig.

Bakteriestammarna som används i ProBion är kliniskt dokumenterade och säkerhetsklassade enligt EFSA=EU, FDA=USA och WHO=FN. Mjölksyrabakterierna är också framodlade utan mjölk eller soja. ProBion finns för olika magar så man kan anpassa tillskottet efter sina egna behov.

ProBion Active

ProBion Active är för den ”normala” magen och även den oroliga, snabba eller lösa magen. Varje tablett innehåller 2 miljarder mjölksyrabakterier: 20-25 % Lactobacillus plantarum, 20-25% Lactobacillus paracasei och 50-60 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

ProBion Basic

ProBion Basic är för den ”normala” magen och även den långsamma, känsliga eller tröga magen. Varje tablett innehåller 4 miljarder mjölksyrabakterier: 60-70 % Bifidobacterium lactis, 15-20 % Lactobacillus plantarum, och 15-20 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

ProBion Daily

ProBion Daily är för den ”normala” magen. Varje tablett innehåller 6 miljarder mjölksyrabakterier: 65-75 % Bifidobacterium lactis, 5-10 % Lactobacillus acidophilus, 5-10 % Lactobacillus plantarum, 5-10 % Lactobacillus paracasei och 5-10 % Lactobacillus bulgaricus, samt inulin och xanthan.

Probion Clinica

ProBion Clinica är för den ”normala” magen och kan även användas som en komplettering till de övriga alternativen. Varje tablett innehåller 10 miljarder mjölksyrabakterier: 70-80 % Bifidobacterium lactis och 20-30 % Lactobacillus acidophilus, samt inulin och xanthan.

 

Samtliga produkter från ProBion finns att köpa på Meds

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

3 Kommentarer

  1. Kerstin

    Har inte blivit förkyld sen jag började med mjölksyrabakterier. Drygt 1 år nu.

    Svara
  2. Ann-Marie

    Mjölksyrabakterier är ett måste för mig, ett kosttillskott som jag inte kan vara utan.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close